25.4. 2024 14:35
Navigace
· Úvodní stránka
· Diskuzní fórum
· Zprávy
· Články
· Odkazy
· Kalendář

· Pravidla portálu
· Návody
· Vyhledávání
· Kontakt
Poslední články
· Test
· CENDURO BABÍ LÉTO ...
· TIP NA VÝLET: AUTO ...
· Stretnutie Mototuris...
· TEST DEXSHELL OVERCA...
Reklama
Kalendář akcí
<< Duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Poslední komentáře
Články
Na ktm 950 adventure mam sadu E 07 a jsem na vy...
to svedikgs: poslal jsem ti PM
Cauko ako to je zo zaslanim na SK?Co to stoji v...
moja XRV (Africa Twin) a Mitas: E-09: Predok s...
Zprávy
26-[b]29[/b]
Také přeji vše nejlepší do Nového roku,sp...
Jo kamaráde ,není termín ten,aby se hodil v...
Škoda,že je zrovna DR BIG sraz. Jel Bych se p...
Partnerské weby
Diskuze Fóra
Nejnovější diskuze
· CENDURO VÍTANIE JARI 2024
· GENEZE - vše pro zážitek z jízdy
· BMW F 900 GS
· Suzuki DR 350
· Honda XL750 Transalp
Nejdiskutovanější
· Moravský OFF [6039]
· Východní čechy [3300]
· Morava - vyjížďky, setkání, srazy, akce ... [3186]
· Severní Čechy - vyjížďky a jiné akce. [2376]
· Motodoplňky Marselus [975]
Google Translate
Hledání
Reklama
Číst diskuzi
 Tisk diskuze
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Flash
#1 Vytisknout diskuzi
Přidané 14-05-2014 09:05
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

Koukal jsem že kolega dával vlákno o kamarádovi, který jede přes rusko. tak já sem hodím moje kolegy a moc dobré kamarády co se rozhodli jet centrální asii na čtyřech kusech poctivé staré techniky a to Yamaha XTZ750 SuperTénéré. Jsem fanda jejich i těchto motocyklů protože delší dobu jsem byl také vlastníkem této nádherné dakarky. Někoho to bude třeba zajímat, tak může průběh cesty sledovat.

Zde vložím základní příspěvky příprav, už jsou ale na cestě. Tyto příspěvky jsou z konce a počátku minulého roku, první ale hodím odkazy kde najdete další informace:
http://www.supert...amp;t=1666
https://www.faceb...alasia2014
http://www.motork...oto7816402

"""Helou všichni,
zde se dočtete o tom, jak vše začalo, průběh příprav, co vše obnáší připravit taký trip. Na konci vyplodíme cestopis. Shantis, jakožto nadaný fotograf Vám namaluje k této cestě nějaké obrázky.
Příspěvky budeme vkládat průběžně a vždy je budeme aktualizovat zde, do tohoto hlavního příspěvku. Ať to máme vše pohromadě..
Ti kdo nás neznají - jsme parta offrouďáků, příznivci Yamaha Supertenere XTZ 750, kteří se potkali díky foru supertenere.cz

členové expedice
Fox- Radek Liška, věk 37, Dašice
Shantis- Franta Šanta, věk 29, Plzeň
Bonnyes- Vláďa Uttendorfský, věk 31, Blšany u Loun
Lachtan - Jirka Lachman, věk 46, Tábor

V podstatě otcem myšlenky je Fox. Na akci "podzimní pívo", kde jsme se sešli v Karlíně a popili zopár škopků polotmavého, se osazenstvo začalo rozjíždět k domovům. Fox nastínil "co takhle dát Bajkal".
Tak samozřejmě myšlenka dobrá, ale se střízlivou hlavou vše půjde lépe. Po dvou dnech nám Fox připomněl mailem o čem jsme debatovali. Dali jsme si pár dní prostor, zda jsme schopni se utrhnout.
Odpověděli jsme si a této chvíli jsme byli tříčlenná expedice. Avšak museli jsme přehodnotit, s ohledem na naše možnosti, cíl cesty. Rádi bychom zvolili rozmanitost kultur a krajiny. Bajkal jsme přehodnotili tedy na cestu kolem Černého, Kaspického moře k Aralu. Trasa už tedy byla zhruba načrtnuta a nyní vše směřujeme k přípravě této trasy.
Je možné vyvodit zhruba nájezd, denní nájezd, finance a termín. Možná se zdá termín odjezdu jaro 2014 jako dosti dlouhá doba na přípravu, ale jakožto jalovice, které toto absolvují poprvé, se musíme prokousávat informacemi. Lustrování na netu zabírá spousty času a tak si posíláme různé odkazy. Odkazy jsou kusé, liší se údaji a tak jdeme vyloženě po svém. V průběhu nás oslovil Lachtan, který jakožto správný offrouďák si toto nemůže nechat utéct. Jsme tedy čtyřčlenná expedice. Tento počet je již finální.
Rozhodili jsme si záležitosti o které se každý člen postará. Konzultujeme po mailech absolvujeme mnoho telefonátů. Aby debata měla nějaký směr (a jak všichni víme, mnoho demokracie škodí) má právo posledního slova Radek. Za měsíc příprav se nám už začínají rýsovat jasné cíle. Nemohu být zatím konkrétní, neboť není ještě spousta věcí dotažených. Pouze nastíním fakta

termín - 11.5 - 21.6 2014
stroje - Yamaha XTZ 750 Supertenere 4x
členové - 4
tranzit- ČR, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Turecko, Gruzie, Armenie, Azerbajdžán, Turkmenistán, Uzbekystán, Kazachstán, Rusko, Ukrajina, Slovensko, domů, do podolí...
nájezd cca 12 000 km
denní nájezd průměr cca 300 km
předpoklad nákladů/osoba- cca 70 000,- + víza + dát dohromady stroje


Všichni máme spousty příprav před sebou, ale ve stručnosti co nyní řešíme. Ke každému bodu se později vrátím.

Shantis - logo
- má na starosti problematiku víz, oslovuje velvyslanectví, tak aby byly informace podložené a ne z doslechu

Fox - příprava trasy (s ohledem na platnosti víz a politické situace), zajímavé body

Bonnyes - oslovení sponzorů

Lachtan - pojištění v tranzitních zemích
----------------------------------------------------------------
16.1 2013

Od prvotní myšlenky jsme se zdárně posunuli dále..
Díky tomu, že jsme rozházeni po republice, tak naše komunikace mezi námi je odkázána na maily, skype a telefonáty. Každý z nás má to své na starost a řekl bych, že jsme se do příprav řádně opřeli. Naše plánovací oddělení (Fox a Shantis) mají již dostatek informací k postavění trasy. Museli jsme s ohledem na nějaké předpokládané problémy trasu lehce pozměnit, ale myslím, že k lepšímu.
Shantis, který obesílá a s prominutím "otravuje" konzuly, poskládal informace k jednotlivým tranzitním státům. Konzulům se nechce zvedat telefony, nekomunikují a neodpovídají na maily, tak aby si ověřil informace. No, každopádně po usilovném bombardování z nich dostal odpovědi. Nyní Shantisovi schází info ze dvou států ( Turkmenistán a Azerbajdžán) kde konzuláty dělají mrtvé brouky. Zásadní je nejprve mít poskládané info o délce tranzitních víz a další podmínky vstupu. Od těchto info se Fox odráží a přizpůsobuje trasu. Víza jednotlivých států jsou omezeny časově, tak trasa musí být naplánována velice důstojně. Nemůžeme si extra dovolit nějaký špek, který by nás mohl zpozdit. Samozřejmě jsou věci, které neovlivníme. Ale těm které ovlivníme se snažíme předejít.
Jednou z věcí, která se nám jeví jako problematická je přeplutí Kaspického moře. Původně jsme měli z Azerbajdžánského Baku přeplout trajektem do Turkmenbasy v Turkmenistánu. Je to cca 250 km trajektem, ale může to být třeba pár dní průseru. Informace, které se nám poskládali ohledně trajektu jsou mizerné. Oficiální cena za člověka a stroj je cca 220 Euro. Bohužel po tom, co Fox vyčetl a získal od jiných cestovatelů se info liší až na trojnásobek ceny. Když opomineme cenu, tak interval vyplutí trajektu je nejasný. Je možnost, že vypluje dneska, zejtra nebo taky až za tejden..Jinými slovy nepopluje poloprázdnej. Tomuto se chceme vyhnout a nenarušit tak platnost víz v ostatních zemích. Pojedeme tedy spodem Kaspického přes Irán. Irán vyžaduje Karnet- což je záloha složená za účelem dovozu zboží do této země. Jakási garance toho, že tam nic nedovážíš a co si´s přivez taky odvezeš a neplatíš CLO. Jenže to jsou prachy navíc. Na jeden stroj to dělá cca 30-35 tis. Je to vratná záložka, ale přesto ty zlaťáky musíme někde vykouzlit. Určitě průjezd Iránem bude stát za to!
Další věcí je volba změny trasy v opačném směru. Je to z důvodu nedořešených vztahů mezi Azerbajdžánem a Armenií. Nějak nemohou skousnout Náhorní Karabach, který byl v minulosti na Arménském území. I když oficiálně nic nebrání přechodu mezi těmito státy, tak mohou Azerbajdžánci dělat hérečky při vstupu z Arménie. Je pravdou, že mohou i nemusí dělat problémy, ale nebudeme čekat na to, jak se kterej pohraničář vyspal. Abychom tomu předešli, tak otáčíme směr.
Co se týče pojištění v tranzitních zemích, tak to má pod palcem Lachtan. Jenže Lachtan jde na to politicky a zaúkoloval okolí a známé pojišťováky tak, aby na něj žádná práce nezbyla. Chytrej kluk. Jejich info by bylo určitě nejrelevantnější. Jenže sranda je v tom, že si s tím zdejší pojišťováci moc nevědí rady. Takže na získávání informací maká.
Sponzorství jde také dobrým směrem, prozatím nechci předbíhat a stále se na tom pracuje. Každopádně jsme dostali nabídku od sponzora, který přislíbil dodání dílů na základní opravu mašin. Jedná se o průběžnou dodávku spotřebáku. Dalším sponzorem je parta motorkářů, kteří každoročně rozdělují nějak plodně balík peněz. Dostali jsme nabídku obnosu. Než nabídku přijmeme, Chceme se s těmito mecenáši potkat osobně. Jestli se ptáte, co z toho tito sponzoři budou mít - reklama kterou jim poskytneme je nijak nevytrhne. Prostě dobrý skutek..
K té reklamě. Zajistili jsme prostor pro umístění reklamy sponzorů na motorkářské portály http://www.motoroute.cz,http://www.motorkari.cz a na domácí stránky http://www.supertenere.cz
Reklama sponzorů bude umístěna k cestopisu, který následně vyplodíme. Na facebook strkáme nějaké fotky. Tak přejeme dobré čtení..

Sponzorům a partnerům tímto děkuji!

pozn. Shantis spáchal boj s Corelem a upravil logo tak, aby korespondovalo s plánovanou trasou přes Irán

zde jsme měli přeplouvat Kaspické, střihneme to spodem přes Irán


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26.12 2013

Koukám že nám ten rok od prvotní myšlenky trochu utekl. Z prvu si říkám, že rok a něco je na přípravu mraky času. Prdlajs.. Nevím jak tedy zvládl Dejv Jižní ameriku připravit za pár dní, ale mám pocit, že minimálně rok na toto je akorát. Možná je to tím, že jme na takovej trip prvičky, jalovice. Zcestovat západ v Schengenu není až takové umění. Skoro ti stačí občanka. Východ je parádní, ale byrokratickej.
Stále jsme čtyři - nikdo necouvl. Dali jsme si dohromady naše možnosti a přizpůsobili jsme vše tak, aby nebyl důvod vycouvat. Všichni víme, že to je tak trochu o prachách, rodině, práci. Sedli jsme si někdy v létě na Hracholuskách a probrali to zásadní. Rozpočet a trasa. Rozpočet byl hrubej, ale po součtu výdajů jsme někde na kilu. Je pravdou, že v tom je vratná kauce za karnet který je nutný do Iránu, ale přesto je potřeba to vytáhnout z kapsy. Trasa se narodila podle toho, co chceme projet a kolik dnů si můžeme dovolit být na cestě. Podle tohoto je už postavený itinerář, kterej sestrojil Fox s Shantisem. Na základě itineráře pak můžem žádat o víza. Musíme vědět kde jakej den budme. Samozřejmě s jakousi rezervou. Je to zase jen o prachách. Snažíme se využít nižších cen tranzitních víz, která jsou časově omezená.
Tak nějak jsme se shodli na tom, že na východě moc nestojí o turismus. Ceny víz jsou někdy až přehnané a několikrát už vznikla debata, že tohle vynecháme a střihneme to jinudy a ušetřené bambule nalejeme radši do nádrže.
Obrovskej díl práce odvedl Shantis. Podstrkával nám průběžně info, na co se duševně a finančně připravit. Některé ambasády jsou mimo ČR a je nutné absolvolvovat vejlet do Vídně. Docela náročná šou. Udělali jsme referendum, které skončilo výsledkem, že se svěříme profíkům. Fanda oslovil náčelníka z Moravia contaktu. Náčelník dokáže zařídit přes své kontakty zvací dopisy nutné k vízům. Zajede za nás do Vídně atd. Ve finále díky jeho znalostem a po zaslání jeho rozpočtu cena víz klesá. Původních 28 tis. našeho předpokladu se dostáváme na 18 tis. Je to už schůdnější a jistější, že někde neuděláme chybu. Fanda tedy zaslal polopatickej návod jak vyplnit žádosti. Položku po položce s překladem. I tak jsem v tom měl trochu maglajs a sám bych se tím prokousával jen těžko.
Pas je nutné mít s platností min. půl roku po navrácení z cesty. Takže novej pas, fotky k žádostem, potvrzení zaměstnavatele, cestovní pojištění a připravit drobné na zaplacení žádostí.
Průběžně dokupujeme výbavu. Vaky, kanistry, vařiče, stany a další věci, které zase polykají drobné. Naštěstí jsme se rozhodli dost dopředu a tak to finančně moc nebolí.
Nějak nepodceňujeme přípravu mašin. Protože je tohle banda raubířů, tak stav mašin odpovídá používání. Stráášně dostávaj zabrat. Čím víc jdu do hloubky, tím víc se divím, že dokázala jet do poslední chvíle. Mašiny tedy rozebrané na atomy a dáváme je dohromady. Mám rodinu, tak moje technické přípravy probíhají po nocích a jen si píšu co ještě udělat a dokoupit. Když člověk jezdí kolem komína, tak jsou blbosti, které ho netrápí, ale řešit někde na cestě to, že jsem se vysral na strhlej závit, koplé kolo, volnej drát na zadku a prosakující gufera.. Tak tedy řádíme.
Zkoušeli jsme oslovit sponzory.. ani hovno. To už by člověk musel dokázat něco trhlejšího. Třeba vyjet na Everest na fichtlu, vše ostatní nestojí za řeč. Přesto se něco povedlo. Foxovi pístní sada, možná pneu za nákupku a to hlavní ještě není dotažené. Máme přislíbené finance na díly v ceně zhruba 43 tis. Kluk který nám chce poskytnout tuto částku je fanda do cestování a motorek, ale je zapykanej podnikáním a tak chce alespoň někomu poskytnout pomoc. No, až neuvěřitelný. Provozuje i nějaké hospůdky a rád bych mu pak kompenzoval jeho dar tím, že tam absolvujem nějaké vyprávění " jak to proběhlo" . Tzn. že se tam budete muset skropit jak duhy, aby se mu to vrátilo
Zbejvájí nám cca 4 měsíce do odletu. Doufám, že se nic neposere! Jsem naprosto natěšenej...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25.2 2014

Všechno je jinak.
Stále jsme 4, stále se chystáme na východ, ale tak nějak se narodil plán B. V podstatě všechno vzniklo tím, že se již zařizovali víza. Víza nám řeší Shantis s náčelníkem. Nedávno nám Shantis poslal mail, že má několik zpráv, dobrejch i špatnejch. Dobré, že už nějaká víza jsou. Špatné, že je nařízení průvodce po Iránu a a v Uzbekystánu nesmíš spát mimo oficiální ubytovací zařízení. Uzbekystán se nějak vomrdá. Jak říká Fanda- musíme hrát vážnou závadu (snad nebudu denně sundavat kolo a vypouštět olej) ále s Iránem už asi nevyjebem. Pořád jsme se točili dokola kolem zavádějících informací. Na ambasádě tvrdili, že je vše v pořádku, průvodce není třeba a pro ně se nic nezměnilo. Jenže do žádosti o víza musíš mít rezervační číslo agentury a právě ta toho průvodce vyžaduje. Fanda se nevzdával a že to prostě vyluští jak se věci maji. Dovolim si skopírovat jeho mail, který nám zaslal po snaze vypátrat info přímo z Teheránu. Málem jsem si urval hubu smíchy.
cituji Shantise " Vzal to nejakej anglicky mluvici clovek, tak jsem se predstavil, ze jsem z Cech a von ze me prepoji. [reprodukce iranske hudby pro zkraceni dlouhe chvile] prepojil me na pani Prochazkovou. Ta zastava funkci snad tajemnice hlavniho konzula nebo neco podobnyho. Vysvetlil jsem ji, co bych od ni potreboval. odpoved znela: "pruvodce by nemel byt potreba, ale prepojim vas na visa section, tam vam povi vic...". dobry, to zni nadejne. [dalsi blizkovychodni diskoteka]
nasledne prepojeni skocilo do hlasovy schranky, ale s tou nebyla vubec zadna rec, natoz po pipnuti. huhl. takze zavesim a zhavim drat na konzulat do Vidne. tam me uvital
persko-nemeckej automat. pres prvni volbu jsem se dokazal probojovat (volba jazyka, perstina nebo deutch - easy, za dva), ale druha uroven obtiznosti uz me dodelala.
nerozumim reci ani iranskeho ani germanskeho kmene. takze po cca 10-ti minutach volani vim prd."

Celé to dopadlo tak, že jsme dali hlasovat, kdo je pro udržení trasy za cenu dalších nákladů a s vocasem na zadku.
Alternativou B bylo prošmejdit Pamír. Hedvábná stezka, sedmitisícovky, souložící kamzíci na svazích ledovců.. https://www.googl...mp;bih=761

Trasa je postavená, víza opět provětrává Fanda a náčelník přes víza. Trochu provaříme na již zařízených vízech. Musíme zařídit nové, dvouvstupové a ve výsledku to vychází stále dobře. Nyní nám tedy odpadne Turkmenistán, Irán, Azerbajdžán, Gruzie, Armenie, Turecko . Přibude Kyrgistán a Tádžikystán. Trochu se budeme motat více Kazachstánem a co jsem zaregistroval poznámky v itineráři, tak tam Shantis má asi třikrát za sebou rezavé lodě, rezavé lodě ( aral) a pak něco o vymetení Almaty. ( tajnej kód pro nahánění kazašek). Bude to dobrý. Jsem zvědavej jak to budou zvládat vodiči a mašiny kolem 4 tis.n.m. Jinak takhle veřejně- vopravdu díky za lidi který jsem potkal. Neskutečná opora. Mě tedy sponzoři nějak couvli (chybu nepřisuzuju sobě) ale to jakou práci odvádí Fox se Shantisem - jak říká Lachtan " s vámi do pekla". Snažim se vymyslet jako výraz vděku pro Shantise nějakou protislužbu. Nabízel jsem mu kurtu, šroubek M6 nebo vysokohorský kafe bez mléka. Zatím všechno odmítl, tak mu zvažuju domluvit pich s nějakou vysokohorskou kozou. Vyberu tu nejkrásnější.

Enduru zdar přátelé!
Držte palce a zatím čau L."""

Takže za mě, držím klukům palce ať vše dobře dopadne !
Upravil prezi dne 10-06-2014 22:11
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
Flash
#2 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 14-05-2014 09:11
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

jen pro ty které to zajímá, jaké byly postřehy atd. tak nejvíce toho mají na facebooku - fotky a zážitky.
Vím že spousta lidí ho nemá, ale je to zajímavé počtení. V průběhu cesty kde budou na internetu budou asi nejvíce informací dávat právě tam
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
Flash
#3 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 19-05-2014 16:02
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

posílám zprávy co přišli SMSkou:
2014-05-13 22:03:52
cau, polsko desna crcacka. Pres BY zasek na hranicich. Chcanec celé BY. Resili jsme na konci BY Lachtana fichtla do 2 rano.Vyreseno. Hranice RU slabodno. Jen mavli. Doprava v RU samej ****. Nekoncici roviny. Pokracujeme na Volgograd. Cena ropy a cigar pod 20 kc. Asiati

2014-05-17 19:51:46
Zdarec, zatim dobry. Horko celej den, silnice dost offroadovy a odkopavame velbloudi hovna, abysme mohli postavit stan. Bohuzel zatim bez wifi. Pic.

2014-05-19 00:03:52
vychod kaspickeho 37 stup.celsia.Kulsary Kazachstan.Masiny dostavaj na prdel a taktez prdel dostava od masiny.Resili jsme par zavad,nic co by nas zastavilo.Lidi jsou tu uzasny.Beno za 14,ciga za 23, pokracujeme smer UZ. Zatim rozbity asfalt.
Pozdrav od Aziati.
Upravil Flash dne 19-05-2014 16:03
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
Flash
#4 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 23-05-2014 09:52
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

2014-05-21 XX:XX:XX
jsme v Uzbekystánu pod Aralem,.obdiv místním lidem.Jakákoliv voda a zeleň je přepich, stepy se změnily v polopouště,neskutečný roviny a dálky.300 km bez zatáčky..., dědiny po 200 km, nekvalitní benzín bereme do kanistru.Pro místní jsme atrakcí kdekoliv zastavíme.Místní jídlo střeva dávaj , ale mastnota je ve všem.Než postavíme stan,tak si odhazujeme hovna od velbloudů a koní, kteří tu žijí volně.Snažíme se hledat byvak u vody , občas mapy lžou a místo řek je jen poušť.Ze 40 st. slezla teplota na 30 st.Špunty jsou sjeté bočním větrem na jednu stranu.Mašiny prodělali pár oprav, drobné závadičky.Wi-fi net. je tu línej svět ..., Jsme v pořádku,žádná policejní šikana , spíš jejich zvědavost.ZDRAVÍME
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
Flash
#5 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 23-05-2014 10:05
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

jinak na facebook kluci dali galerii fotek, škoda že to nedávají jinam. někde potkali wifi, pěkné fotky. podívejte se pokud můžete.
jinak komentář co má na facebooku také hodím sem:
PL, BY, RU, KZ, UZ Počet fotek: 33
Helou, konecne na netu (v Uzbekistanu, proto bez hacku a carek; muzete bejt radi, ze ne v azbuce). Dobili jsme Stalingrad/Volgograd, prosmejdili zrzavy lode na dne vyschlyho Aralu, drtime asfalt, skoroasfalt, sterkopisek i hlubokej pisek, a pres radnou dezinfekci nam ridne stolice. Je nam dobre, mame se dobre, varej nam dobre, je tu dobre. Zadna sikana, vstricny lidi. Jsme tu za exoty, za obrovskou atrakci. Pokracujem smer Buchara, Samarkand, Pamir... Mopedy to davaj a spokojene basti osumdesatku benzin. Par zavad bylo, ale nic co by nas zastavilo. Jedem dal!
s.
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
Flash
#6 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 23-05-2014 11:49
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

https://www.faceb...alasia2014
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
kysin
#7 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 23-05-2014 15:08
Člen

Příspěvek: 432
Založený: 22.01.11

pěkná dovolená thumbs up
 
http://kysin.rajce.idnes.cz/
snelcuk
#8 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 26-05-2014 11:26
Člen

Příspěvek: 1276
Založený: 20.10.11

Supr thumbs up
 
Flash
#9 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 28-05-2014 10:52
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

27.05.
čus páni kolegové.dnes ráno dorazil další holub,tentokrát z Tajikistánu.
Dobré ráno z Tajikistánu!Před námi se zvedá Pamír.První průsmyk ve 3tis do Dusambe.Snad seženeme olej a bude lepší benzín.Nebe vymetené 38stupnů.

A na večír další holub:
Asi nejde popsat co máme dnes za sebou.Zažít a nejlíp přežít.Punk se vším všudy!I tvrdý enduráci začnou pochybovat.První dva průsmyky se známým rozsekaným tunelem.Tak vypadá peklo.Nádherný scenérie,dole 40st nahoře ve 3tis. kosa.Špatnej benzín a vejška.držíme dietu-sračka.Pozdrav ..............
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
prezi
#10 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 29-05-2014 06:56
Avatar člena

Hlavní Administrátor

Příspěvek: 4026
Založený: 20.04.10

...chlapci si to užívají "all inclusive" Winkclap
 
www.CENDURO.cz
Flash
#11 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 29-05-2014 11:49
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

29.05.
A je tu další zpráva:
Pamír.Neskutečná krajina.Motorky problémy s výškou a benzínem.Pamír highway částečně uzavřena.Místní boj narkomafie.Jedem jinoutrasu.Asfalt net.Směr Kyrgystán.
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
Flash
#12 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 04-06-2014 10:02
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

nové fotky na facebooku: https://www.faceb...14?fref=ts

další zpráva z cesty:
30.05.2014
"dnes za sebou máme skutečný hardcore v podobě přejezdu dvou sedel ve 3000metrech za deště a v až 4,9stup C.Zhora nepadá jen voda,ale i kamení v docela hojném počtu i co do velikosti (až velikost stavebního kolečka). Jsme rádi že jsme zdraví a v "nížině"..Zítra snad Kyrgystán."
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
Flash
#13 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 10-06-2014 15:18
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

další zpráva z FB, datum 05.06 : Aktuální info z expedice: "Jsme opet v Kazachstanu, spime u reky Talas. Bydleni 1- (musime odkopavat ho*na). Vsechno cajk, ale konci hory a zacina depresivni rovina... Pozdrav
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
Flash
#14 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 10-06-2014 15:18
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

další zpráva 09.06.:
Propadáme trudomyslnosti :-) Kazachstán jedna velká placka,stereotypní poušt.Včera 70km zmoklej fešfeš,kamiony zapadaly v blátě.Hotovej Dakar.
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
PetrAT
#15 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 10-06-2014 21:57
Člen

Příspěvek: 2285
Založený: 27.05.10

Tak aspoň někdo si "užívá" jiný než vyprahlý , rovinatý a vedrem sužovaný Kazachstán
 
Flash
#16 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 16-06-2014 11:40
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

další holub 15.06., 9:00:
"Jsme opet v Rusku. Vcera chcalo, tak hotel a putika v Saratovu. Neskutecne nadherny zensky tu maj! Dneska azuro, snad ujedem dost km. Zdravime."
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
Flash
#17 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 16-06-2014 11:41
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

jinak chlapci vypadaj dost zanedbaně, i když si našli nějaké dívčiny na nějaké to porozumění:
'https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/q71/s720x720/10356366_675586472496710_8889715145181111090_n.jpg'
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
Milanek
#18 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 19-06-2014 12:21
Člen

Příspěvek: 179
Založený: 18.04.14

tak jak uz sou doma ?:-)
 
http://alu-milanek.webnode.cz/
Flash
#19 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 19-06-2014 14:15
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10

dnes odpolko by měli být doma, volat jim zatím nebudu.. nechám je aspoň do zítra odpočinout Wink
If you see the flash, it's already too late hilarious
 
PetrAT
#20 Vytisknout diskuzi
Moto-expedice Centrální Asie 2014
Přidané 20-06-2014 06:35
Člen

Příspěvek: 2285
Založený: 27.05.10

pak dej vědět jak se cesta povedla thumbs up
 
Přejít na fórum:
Přilášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Cenduro
· Přidat k oblíbeným
· Nastavit jako výchozí
Kdo je On-line
· Hosté On-line: 45

· Členové On-line: 0

· Registrovaní členové: 2,336
· Nejnovější člen: David1983
Reklama
Počasí
RSS vlákna na stránce
RSS - Fórum
RSS - Novinky
RSS - Články
RSS - Odkazy
Reklama
Vygenerované za: 0.06 sekund 359,940,170 návštěv