5.5. 2024 17:15
Navigace
· Úvodní stránka
· Diskuzní fórum
· Zprávy
· Články
· Odkazy
· Kalendář

· Pravidla portálu
· Návody
· Vyhledávání
· Kontakt
Poslední články
· Test
· CENDURO BABÍ LÉTO ...
· TIP NA VÝLET: AUTO ...
· Stretnutie Mototuris...
· TEST DEXSHELL OVERCA...
Reklama
Kalendář akcí
<< Květen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Narozeniny Narozeniny:
Poslední komentáře
Články
Na ktm 950 adventure mam sadu E 07 a jsem na vy...
to svedikgs: poslal jsem ti PM
Cauko ako to je zo zaslanim na SK?Co to stoji v...
moja XRV (Africa Twin) a Mitas: E-09: Predok s...
Zprávy
26-[b]29[/b]
Také přeji vše nejlepší do Nového roku,sp...
Jo kamaráde ,není termín ten,aby se hodil v...
Škoda,že je zrovna DR BIG sraz. Jel Bych se p...
Partnerské weby
Diskuze Fóra
Nejnovější diskuze
· Polepy a samolepky nejen na Tvoje moto
· GENEZE - vše pro zážitek z jízdy
· CENDURO VÍTANIE JARI 2024
· BMW F 900 GS
· Suzuki DR 350
Nejdiskutovanější
· Moravský OFF [6039]
· Východní čechy [3300]
· Morava - vyjížďky, setkání, srazy, akce ... [3186]
· Severní Čechy - vyjížďky a jiné akce. [2376]
· Motodoplňky Marselus [975]
Google Translate
Hledání
Reklama
Číst diskuzi
CENDURO :: VOLNÁ TÉMATA :: COKOLI
 Tisk diskuze
novela silničního zákona
Petr 11
#21 Vytisknout diskuzi
Přidané 17-06-2011 09:12
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 24
Založený: 21.12.10

TomElefant750 napsal:
No třeba pro mně je nepochopitelný, proč bych měl být trestán za něco co absolutně nikoho nepoškozuje, neohrožuje ani neomezuje což je bohužel obvyklej případ automatickýho měření. Navíc výchovnej a a bezpečnostní význam se blíží nule, je třeba jen chytit lidi co jedou rychlejc a ne zpomalovat dopravu na nebezpečnejch místech, okamžitě potrestat toho kdo jede nebezpečně, prostě jen další zdanění. A proto budu vždy hledat jakoukoli šanci jak tyhle automatický systémy o****.
S měřením prováděným "živejma policajtama" mám naopak poměrně slušný zkušenosti, snažej se spíš "výchovně působit" a ne jen buzerovat. Většinou je s nima rozumná řeč, pokud viděj že člověk "neprasí" a chová se jak homo sapiens.
A teď do mněWink
Čau, Tom


Inu Tome,pro mne je nepochopitelnych veci,ale zijem v dobe,kdy jsou nejake zakony a ty by mely platit...predstava,ze kazdej bude dodrzovat jen to,co se mu pozdava,je ponekud tristni...nejsem zadnej priznivce automatickeho mereni,ale z vlastni zkusenosti vim,ze to zase neni tak horke,bo jinak bych byl uz davno bez ridicaku,chci tim rict,ze trestaj,az kdyz nekdo vazne ulitne...a zlob se na mne nebo ne,pokud je nekde 50 a blb tam leti kilo,ohrozuje vsechny okolo,lhostejno proc tam ta 50ka je...fotak ho vyfoti,prijde mu obsilka a on pouzije osobu blizkou? U mne je to chudak,chlap se k tomu postavi,jako chlap...tahle novela naopak je zmekcenim,ono totiz v tomto pripade jen platis a NEprichazis o body,coz je dobre,ne?
Samo,ze nejvychovnejsi by bylo,kdyby tam vzdycky stal policajt a hned to resil...ale dovedes si predstavit ve spicce jizni spojku,jak tam merej a zastavujou?...a ze to neni vychovne?...ale jdi,to bys koukal,jak takove usekove mereni vychovne,jak na konci D1 v Praze na bile care kamery jedou i nejvetsi "borci"50!
A se zdanenim,jak rikas,muzes krasne vy****,proste pojedes tak,aby kamera "nemrkla"!Smile
Upravil Petr 11 dne 17-06-2011 09:14
 
robert_zl
#22 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 17-06-2011 13:16
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 295
Založený: 10.06.10

Bohužel do pokutovaných přestupků patří i rychlost o pár kilometrů vyšší, než je 50km/h. To znamená, že buď pojedu 40, jako někteří, anebo pojedu s očima přilepenýma na tachometru, čímž ohrožuju okolí mnohem víc, než kdybych jel 54 km/h.
Takže pokud mě bude policie buzerovat a vybírat za takové hlouposti jenom proto, aby měli na výplaty, použiju jakoukoliv výmluvu, abych se tomu vyhnul, protože to jejich jednání považuju za nemorální a přesně tak se k němu postavím.
Co se týče zákonů, jsou vytvářeny mnohdy proto, aby mohly vodit za ručičku nejširší masy lidí, což znamená za a.) dodržovat je přesně a přizpůsobit se širokým masám, tedy stát se součástí stáda nebo za b.) občas je ignorovat nebo si je přiohnout, samozřejmě s plným vědomím možného rizika.
Je na každém, co si vybere, já celý život volím za b.)
Upravil robert_zl dne 17-06-2011 13:19
 
www.onicem.cz
Vlada-adv
#23 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 17-06-2011 18:57
Člen

Příspěvek: 113
Založený: 15.02.11

robert_zl> ale no tak, tohle je věčný argument o údajném buzerování a hlídání tachometru. Roberte neznám vozidlo ani auto ani moto, které při obutých předepsaných gumách neproměřuje. Zpravidla 5 ale i více procent. Takže určitě nemusíč hypnotizovat tacho ani jezdit čtyřicet. Radar proměřuje taky a proto má nějakou měřící toleranci pokud se nepletu +-2km/h se něřeší protože právé kvůli nepřesnosti měření musí od naměřené rychlosti odečíst toleranci měřidla. Shrunuto bude li ti tachometr ukazovat 55km jsi v suchu a bezpečí před libovolným automatem, na dálnici při 130ti to může dělat i 8-10km/h. Takže ani tam není důvod jet 120 nebo hypnotizovat tachometr. Pokud někdo nedokáže udržet ryhlost jízdy +-5km/h nezbývá než vrátir ŘP nebo pořídit tempomat Grin tož tak
Upravil Vlada-adv dne 17-06-2011 18:57
 
Vlada-adv
#24 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 17-06-2011 18:58
Člen

Příspěvek: 113
Založený: 15.02.11

pravda jedíš li 70+/150+ pak jsi v řiti ale to už je jiný píseň
 
Barney
#25 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 17-06-2011 18:59
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 1102
Založený: 02.05.10

... Ta tolerance radaru je 3 km/h ...
„Jedeme zkratkou pánové. Je to sice dál, ale zato horší cesta...“
DR 350 S
 
Filip
#26 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 18-06-2011 04:10
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 89
Založený: 29.08.10

tak me napadlo ze pritopim do kotle : o ) nebo spis nabidnu perspektivu jak se to dela jinde at si v CR nemyslime jak jsme na tom spatne a jak mame striktni zakony a zkorumpovanou policii Smile

Priklad jak to chodi v Kanade, provincie (stat) Alberta, Calgary:

# za veskere prestupky je zodpovedny majitel vozu v pripade ze neni ridic pristizen na miste (zaznamy kamer pri prekroceni povolene rychlosti, jizda na cervenou, ...)

# za tento druh prestupku je pouze financni pokuta ale neudeluji se body protoze statni zastupce nemuze prokazat kdo sedel za volantem

# protoze se v tomto pripade neudeluji body tak soud nezajima kdo ridil to auto, jedine co je zajima je aby majitel vozu zaplatil pokutu. Majitel vozu je zodpovedny za to si ty penize vytahnout od toho kdo to auto ridil.

# kazdy technicak vozu ma rocni platnost a pokud nejsou vsechny pokuty uhrazeny tak technicak na dalsi rok neni vydan. Pokud je vozidlo rizeno s expirovanym technicakem (nalepkou na SPZce) a policajt vas zastavi tak vam okamzite odtahne auto, veme ridicak a napali takovou pokutu ze by se za ni dala koupit cesta na motorce kolem sveta.

# z toho plyne ze majitel si velmi dobre a zodpovedne hlida komu pujci auto a komu ne

# k tomu vsemu, pokud ma majitel pokuty tak mu dle toho pojistovna zvedne povinne ruceni (priklad: prumerne povinne ruceni na rok je cca $2000 dolaru -> dve pokuty za prekroceni povolene rychlosti o 35km/h vam zvedne povinne ruceni na dalsich par let na $3300/rocne)

Ted neco k policajtum:

# kdyz zpachate prestupek tak za vami zablika policejni auto a musite okamzite zastavit na kraji silnice ->policajt (RCMP-kanadska jizdni policie) k vam zezadu prijde -> rekne vam strucne jednou vetou ze jste se dopustil prestupku (priklad: "Jel jste 118km/h na dalnici kde je povoleno jen 100 km/h"Wink -> rekne si o ridicak, technicak, pojisteni a odejde zpet dozadu do sveho auta -> vubec ho nezajima a neni opravnen diskutovat o tom jestli ma pravdu nebo ne, nebo zda s tim vy souhlasite nebo ne -> ve svem aute vam vypise pokutu -> prinese vam doklad o pokute -> rekne vam ze instrukce jak ji zaplatit jsou na zadni strane -> a vpripade ze nesouhlasite tak ze se muzete odvolat a resit to soudne. Policie nikdy nevybira platbu za pokutu. Vzdy se chova profesionalne a rozhodne nema trapny otazky jako: "tak kampak dneska pospichate mlada slecno?".

# ano, kazdej kanadan nadava na policajty tak jako my nadavame na nase Smile

# na druhou stranu policajti maj velky respekt u lidi ale to je asi proto ze stat se policajtem je velmi tezke, vyzaduje vyssi vzdelani a hlavne vysoke moralni standardy (ktere se pri naboru overuji). V CR me prijde ze pulka (nebo i vic) jsou jen troubove co nemohli najit nikde zamestnani, z lokalniho kravina je taky vyhodili tak se hold dali k policajtum. Samozrejme se to meni a urcite vic a vic novych policistu jsou vice kompetentni nez ti predchozi.

# pokud clovek jezdi jako prase tak se muze spolehnout ze si nekdo napise jeho SPZku a oznami to policii. Ti si pak vecer dojedou domu k mejiteli vozu nebo mu zavolaj a pozadaji ho o vysvetleni. Takze kre...ni jako Trpisovsky i presto ze maj auta na firmu maj co vysvetlovat. Pokud se to opakuje casteji tak ma majitel vozu problem.

# standardne se ma zato ze se kdyz se jede do 9 km/h pres limit tak vas policajt nezastavi / kamera nevyfoti.
=> kdyz vas ma policajt na radaru 57km/h v zone 50km/h tak vas ani nezastavi -> kdyz tam ale jedete 63km/h tak vas zastavi.

# co se tyce toho ze se pravidla delaj pro masy tak to stejne plati tady

# na beznych dalnicich (jako je D1 u nas nebo klasicke 6ti - 8mi proudovky) je maximalni povolena rychlost 110 km/h takze si nestezujte ze se u nas jezdi pomalu. A to opomijim fakt ze tady jsou vsechny dalnice rovne bez zatacek a i krajnice jsou 5 metru siroke. Klidne by se tady dalo jezdit bezpecne 150 km/h bez problemu.

# co me prijde jako blbost je ze kamiony tady na dalnici muzou jezdit stejne rychle jako auta (110 km/h). V tom to mame v CR lepsi ze je to limitovano na 90 km/h.

# dalsi blbost je ze je strasne jednoduche dostat ridicak takze vam tady jezdi hafo imigrantu co nemaj zadnou zkusenost a to je jeden z duvodu proc jsou vsude tak nizke rychlostni limity a 70% lidi jezdi jako kdyby sedeli za volantem poprve v zivote

# ano, policajti bezne davaj pokuty na dalnici kde se da jet klidne bezpecne kilo pade namisto toho aby chytali magory co jezdi 80 km/h po meste kde je 50ka a hraji si tam male deti.

# ano jediny duvod proc to delaji je aby nasbirali penize do rozpoctu mesta/vlady. Co se tyce pokut z kamer, to je klasicky priklad, to je vylozene jen na udrzeni jednoho z prijmu rozpoctu mesta (jako kdyby jim nestacilo $3500/rocne za dan z nemovitosti za prumerny maly domek).

No, snad vam tech par poznatku od vedle zvedne naladu. Bordel je vsude, nejen u nas tak si moc nestezujme a radej chodme k volbam (i presto ze neni moc z ceho vybirat Smile

PS: muj nazor: kdykoli prijedu do Cech tak si prnich par dnu pri rizeni pripadam ze jsem ve zverinci. Nikdo nikoho nerespektuje, lidi si mysli ze cim maj drazsi auto tak tim vic muzou jezdit jako prasata a 7 ridicu z 10ti si delaj na cestach co chtej. To si myslim ze je v roce 2011 trochu ulet.

Just my 2 cents.

FOTKA v priloze: minuly tyden pri ceste domu z odpoledniho vyletu na 4 proudove danici kde je povolena rycholost 90km/h -> jak jde videt tak by se tam klidne dalo jet bezpecne i 120km/h -> zlata Ceska republika a 130km/h limity Wink
Filip přiložený následující obrázek:


[61.94Kb]
Upravil Filip dne 20-06-2011 04:45
 
stepan
#27 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 18-06-2011 10:10
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 209
Založený: 19.05.10

Filip napsal:

FOTKA v priloze: minuly tyden pri ceste domu z odpoledniho vyletu na 4 proudove danici kde je povolena rycholost 90km/h -> jak jde videt tak by se tam klidne dalo jet bezpecne i 120km/h -> zlata Ceska republika a 130km/h limity Wink


A je tam třeba i méně nehod, když se tam jezdí pomaleji a méně se prasí?
 
Filip
#28 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 18-06-2011 22:34
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 89
Založený: 29.08.10

nemam po ruce statistiky ale rekl bych ze je tady ohodne mene nehod. Taky vim ze kdyz se v Calgary stane nejakej smrtak nehoda tak je to vsude na radiu, ve zpravach, vsude se o tom mluvi a par dnu jsou z toho vsichni vyklepani. V CR se o tom mluvi jen kdyz to ucpe v praze dalnici a prijde me ze se z toho nikdo nepouci.
Je tu urcite spousta malych nehod (fenderbenders) kazdy den, hlavne kdyz napadne v srpnu necekane snih Smile ale to jsou vzdy jen odrene blatniky a zadna ujma na zdravi. Spousta nehod je tady taky z duvodu psani smsek pri rizeni a podobne (neni tady konkretni zakon ktery by rekl ze se nesmi pri jizde pouzivat mobil). Na druhou stranu vas policajt okamzite zastavi kdyz vidi ze telefonujete, auto vam lita od lajny k lajne a nevenujete se naplno rizeni a hned vam nasoli pokutu za reckless driving.

Rek bych ze hlavni duvod proc je tady min fatalnich nehod je spis to ze tady lidi nejsou agresivni a nepokousej stesti. Urcite to neni nizsima limitama na dalanici (ve meste 50km/h nebo 80km/h, tak jako v CR).

Tady si fakt vazne nikdo nedovoli jet agresivne jako prase, predjizdet pres plnou caru, pred zatackou, pred horizontem, .. atd. Takovych blbecku tu nastesti moc neni a pokud to nejakej zkusi tak ho ostatni ridici okamzite nahlasi na policajty.

ps1: za prekroceni rychlosti o 40 km/h vam hned vemou auto a mesic sedi na policejnim parkovisti.

PS2: taky si jeste rejpnu do silnicni site v CR Smile Nikde nejsou predjizdeci pruhy, to fakt nechapu. Napriklad silnice cislo 11 z hradce do ostravy pres vamberk, atd ... krasna cesta ale nikde nejsou predjizdeci pruhy, to fakt nechapu. Pokazdy se clovek zasekne za nejakym kamionem co se snazi vyjet do kopce. V kanade maj kazdych 20 km predjizdeci pruh, alespon kilak dlouhy aby lidi mohli predjet pomala auta.

quote]stepan napsal:
Filip napsal:

FOTKA v priloze: minuly tyden pri ceste domu z odpoledniho vyletu na 4 proudove danici kde je povolena rycholost 90km/h -> jak jde videt tak by se tam klidne dalo jet bezpecne i 120km/h -> zlata Ceska republika a 130km/h limity Wink


A je tam třeba i méně nehod, když se tam jezdí pomaleji a méně se prasí?[/quote]
Upravil Filip dne 18-06-2011 22:40
 
prezi
#29 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 29-09-2011 13:45
Avatar člena

Hlavní Administrátor

Příspěvek: 4027
Založený: 20.04.10

...podepsáno: "Úřady budou moci od ledna majitele vozu potrestat, když se jim nepodaří zjistit řidiče, který spáchal přestupek."
Zdroj: http://zpravy.idn...domaci_cem
 
www.CENDURO.cz
3X
#30 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 29-09-2011 14:27
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 1698
Založený: 02.05.10

KONEČNĚ clap
 
jencekgs
#31 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 29-09-2011 15:07
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 1269
Založený: 03.05.10

Alespoň mám výmluvu že nikomu nic nemusím půjčovatGrin
A auto mám psané na MoňuGrin
Kuwa ale můj Peugeotek je psaný na mě a jezdí s ním ségraShock
S Rablenkou cestou necestou
 
xx4
#32 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 29-09-2011 15:44
Člen

Příspěvek: 1660
Založený: 02.05.10

Já bych moc netleskal.
Tady je názor z jedné diskuze se kterým naprosto souhlasím a podepisuju...:
Podstata

Jen bych rád připomenul, že podstata problému netkví v nedodržování pravidel. To je konstanta. Nikdo nendodržuje pravidla na 100%, ani ti Dušínové, co se tu plácají po zádech.

Podstata problému tkví jen a jen ve výběru pokut. Pokuty jsou peníze, peníze jsou cíl. Ten cirkus okolo je tu jen kvůli tomu, aby byl výběr peněz snažší pro celý řetězec zúčastněných, počínaje policistou s radarem, přes obecního úředníka až po vlastníka toho radaru, který si bere 40% z vybraných pokut.

To je důvod, proč policisté mají stanovené kvóty, kolik mají vybrat, proč si vybírají místa podle počtu přestupků, ne podle závažnosti, proč obecní radní léta lobbují za tyto zákony, proč jsou na tento byznys přisáty soukromé společnosti, které dodávají techniku.

Podstatou je korupční prostředí a kdo tomu tleská, je .............


Cesta do pekel je dlážděná "dobrými úmysly".Časem budeme možná platit přestupkovou daň,protože stejně každý řidič nějaký ten přestupek spáchá a daň by přece ušetřila spoustu peněz za vymáhání.........Shock
"Ti, kdož se vzdají důležitých svobod, aby získali trochu bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." (Benjamin Franklin. 1759)
 
Tarabys
#33 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 29-09-2011 16:18
Člen

Příspěvek: 385
Založený: 29.05.10

Souhlas s Pavlem, nechápu lidi co tleskají čím dál většímu omezování svobod ač můžou na první pohled vypadat že jsou správné...
Časem to bude hodně drsné...zipit
----------------------------------
"to je ON, mého srdce Strom..."
Můj web? Tady > www.tarabys.blogs...
 
3X
#34 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 29-09-2011 21:13
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 1698
Založený: 02.05.10

problém je právě v tom, že za ty přestupky NIKDO neplatí. Když jedu rychle, tak s vědomím, že můžu zaplatit a taky už mě to něco stálo, včetně bodů. Proč všichni jinde mimo republiku dodržují rychlost?
O tom, kde měří a proč, není třeba polemizovat, to souhlasím s Pavlem. Vybírají si místa, kde jsou nesmyslná omezení a určitě řidiče nachytají. O tom žádná.

A jaké to je omezování svobod Marku? To nemyslíš vážně?
 
Waltr
#35 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 29-09-2011 22:14
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 752
Založený: 14.05.10

Rád bych připomenul (pánovi z citované diskuze) že problém tkví v přestupku. Není přestupek není, pokuta, není, firma na radar, není korupční radní atd. Nemyslíš že to už řešíš jiný problém? Korupce nemá s Béďou co překročil rychlost nic společného. To je problém č. 2. Rozumím tomu že nejsme Dušínové, ale víme do čeho jdeme. Wink
Obecně si myslím že je to všechno spojeno a společný jmenovatel je snaha zbavit se odpovědnosti, a hledat vinu v druhých.
Základní stavební kámen chybí - morálka.
Samozřejmě připouštím že je tam plno ,,much" od výběru míst, po výběr druhu přestupků. Ale to nemění nic na nutnosti být k sobě upřímný a umět si říct, má chyba.
Co jsem to jenom chtěl....?
 
3X
#36 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 29-09-2011 22:56
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 1698
Založený: 02.05.10

přesně tak thumbs up
 
xx4
#37 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 29-09-2011 23:22
Člen

Příspěvek: 1660
Založený: 02.05.10

Waltr napsal:
Rád bych připomenul (pánovi z citované diskuze) že problém tkví v přestupku. Není přestupek není, pokuta, není, firma na radar, není korupční radní atd. Nemyslíš že to už řešíš jiný problém? Korupce nemá s Béďou co překročil rychlost nic společného. To je problém č. 2. Rozumím tomu že nejsme Dušínové, ale víme do čeho jdeme. Wink
Obecně si myslím že je to všechno spojeno a společný jmenovatel je snaha zbavit se odpovědnosti, a hledat vinu v druhých.
Základní stavební kámen chybí - morálka.
Samozřejmě připouštím že je tam plno ,,much" od výběru míst, po výběr druhu přestupků. Ale to nemění nic na nutnosti být k sobě upřímný a umět si říct, má chyba.


O žádné zbavování odpovědnosti tady nejde.Tenhle rádobystát využije bezezbytku možnost mě nachytat na čemkoliv a ještě se tváří že je to košer .Když totéž udělám já jako občan,je to nemorálnost? Jsem amorální když budu využívat možnost danou mi zákonem? Shock

Že jde v prvé řadě o kšeft si můžeš být naprosto jistý.Kolik znáš lidí kteří "osobu blízkou" využili? Moc ne co? Jak je to jen možné,když nás média masírují,jaký že je to tak rozšířený nešvar ? Znáš to o té tisíckrát opakované lži?hmm
"Ti, kdož se vzdají důležitých svobod, aby získali trochu bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." (Benjamin Franklin. 1759)
 
Waltr
#38 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 30-09-2011 09:07
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 752
Založený: 14.05.10

Znám jich dost, a vhledem k tomu že se motám občas kolem lidí co to řeší- tak věř tomu že to nešvar je.
Netvrdím že to lidé (ne stát) na určitých funkcích zneužijí a určitě tam někde bude i korupce. Je to náš národní sport. ALe to je pouze ,,přilepený problém" Možná větší než nešvary na cestách, ale je to prostě jiná písnička.
Já si vážně myslím že největší problém je, nízka uroveň morálky. A ta začíná u každého osobně, pak ji taky budeme více vyžadovat po okolí. A třeba to dotáhneme na .....Grin
Shock
Co jsem to jenom chtěl....?
 
3X
#39 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 30-09-2011 09:25
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 1698
Založený: 02.05.10

pavelgs napsal:

O žádné zbavování odpovědnosti tady nejde.Tenhle rádobystát využije bezezbytku možnost mě nachytat na čemkoliv a ještě se tváří že je to košer .Když totéž udělám já jako občan,je to nemorálnost? Jsem amorální když budu využívat možnost danou mi zákonem? Shock

Že jde v prvé řadě o kšeft si můžeš být naprosto jistý.Kolik znáš lidí kteří "osobu blízkou" využili? Moc ne co? Jak je to jen možné,když nás média masírují,jaký že je to tak rozšířený nešvar ? Znáš to o té tisíckrát opakované lži?hmm


to nějak nechápu? Když neporušíš zákony, tak problém není a pokud jo, tak jsi si vědom postihu a musíš s ním počítat. To snad není nachytání?
Bohužel korupce je hlavně ve všech státech "východního bloku", ale co jsem zažil, jinde je to ještě horší.
 
czunik
#40 Vytisknout diskuzi
novela silničního zákona
Přidané 30-09-2011 09:39
Avatar člena

Člen

Příspěvek: 1269
Založený: 15.05.10

Hele ,byl jsem půl roku bez papíru za rychlost a nepokakal jsem se z toho a byla to moje chyba a na nic jsem si nehrál.Když to vyžaduji od jiných v práci aby se tak chovali,nemůžu jim ukazovat něco jiného..a jak psal Waltr,je to trnitá ale jediná cesta jak zlepšit prostředí kolem nás a urověň.
svoboda,svoboda názoru,svoboda myšlení je nezaplatitelné a nezpochybnitelné....
 
www.ventobohemia.cz
Přejít na fórum:
Přilášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Cenduro
· Přidat k oblíbeným
· Nastavit jako výchozí
Kdo je On-line
· Hosté On-line: 51

· Členové On-line: 0

· Registrovaní členové: 2,337
· Nejnovější člen: Najmi
Reklama
Počasí
RSS vlákna na stránce
RSS - Fórum
RSS - Novinky
RSS - Články
RSS - Odkazy
Reklama
Vygenerované za: 0.15 sekund 361,911,963 návštěv