Výběr stanu ...doporučte
|
Tifone |
Přidané 14-04-2014 13:50
|
Člen
Příspěvek: 4
Založený: 12.04.14
|
nemáte někdo zkušenost se stany z Decathlonu? |
|
|
|
Smudla |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 14:46
|
Člen
Příspěvek: 32
Založený: 04.10.12
|
Ale vždyť tam žádný stany nemaj, pokud teda nechceš stanovat na zahradě
Quechua jsou akorát na efekt při stavění a proti mouchám :-)
Fungující stan za 2000,- neexistuje. Za ty prachy nekoupíš ani dobrou bivakovací plachtu.
Tedy s výjimkou modrý plachty z OBI :-)
Upravil Smudla dne 14-04-2014 14:48 |
|
|
|
dankur |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 17:09
|
Člen
Příspěvek: 133
Založený: 29.12.11
|
Nevim kde jsi prisel na to, ze fungujici stan za 2000,- neexistuje.
Mi jsme koupily stan za 1500,- pro tri osoby, mame s nim odjetych 6 dovolenych k plne spokojenosti.
U Baltu nam treba 3dny proprseli, ale ve stanu jsme meli sucho
Upravil dankur dne 14-04-2014 17:10 |
|
|
|
qwert |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 17:15
|
Člen
Příspěvek: 5521
Založený: 13.05.10
|
Smudla napsal:
Fungující stan za 2000,- neexistuje. Za ty prachy nekoupíš ani dobrou bivakovací plachtu.
..a nejlepší na cestování je BMW..Mám roky stan z Makra,myslím že nějaký Campingaz či jak a neprší mi do něj.Co mám chtít od stanu víc? |
|
|
|
PetanKTM |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 17:53
|
Člen
Příspěvek: 193
Založený: 30.04.12
|
qwert napsal:
Smudla napsal:
..a nejlepší na cestování je BMW..Mám roky stan z Makra,myslím že nějaký Campingaz či jak a neprší mi do něj.Co mám chtít od stanu víc?
.....jj to samý, stan z tesca, koupený někdy v roce 1998 a stále bez problému. Je to otázka prioprit jak se chcéš vytáhnout, nebo ti je image u pr... |
|
|
|
dankur |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 17:54
|
Člen
Příspěvek: 133
Založený: 29.12.11
|
qwert napsal:
Smudla napsal:
..a nejlepší na cestování je BMW..Mám roky stan z Makra,myslím že nějaký Campingaz či jak a neprší mi do něj.Co mám chtít od stanu víc?
Jo jo taky jsme ho kupovali v Makru. Model tusim Nevada |
|
|
|
RadekK |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 19:13
|
Člen
Příspěvek: 416
Založený: 11.09.11
|
Myslím, že na pohodové letní přespání asi může dobře posloužit i stan za 500 z Tesca. Pokud ho rozdělám jednou za sezonu na víkend, tak s vysokou pravděpodobností kvalitu materiálů a provedení neocením.
A nakonec když mám sebou i auto a můžu vlasně odjet kdykoli domů, tak asi proč ne.
Ale i v ČR, v pěkné letní bouřce, se rozdíl mezi solidním stanem a levným "Teskem" pozná velmi, velmi rychle.
Jen díky nevhodnosti situace k "dokumentování" a mému vytížení pomocí ostatním po těchto událostech, nemohu doložit žádné fotky.
Ale projití kempem a shlédnutí stanů a jejich utrhaných a vytrhaných poutek z tropik a polámaných sklolaminátových tyček na začátku prázdnin na Vltavě 2011 bylo nejlepším možným doporučením pro příští nákup. Stát zůstala maximálně polovina, některé stany po opuštění vyděšenými campery i skoro létaly.
Stejně dobře se dalo vybrat po identifikaci některých pobořených stanů plných vody horem a bokem, ale i blata spodem, při slejváku v kempu v Pavlově v červenci 2009.
Není nad to zůstat v suchu (spát se stejně nedalo), a nebo nemuset uklidňovat bečící děcka v mokrém plápolajícím hadru, který již není stanem.
Pokud budu pár dnů odkázán pouze na svůj stan, tak si raději připlatím.
A proto jsem si jako druhý stan opět koupil Jurka. Klan a Atak
Hoj |
|
|
|
Smudla |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 19:19
|
Člen
|
Evidentně stále platí, že "zkušenost je nesdělitelná". Přesně takový dva stany leží v někde na skládce u Campbeltownu. Co stačí tady, to nemusí vyhovovat když tě potká písečná bouře na pobřeží Skotska, jako se to stalo nám. A jak byli rádi, že někdo má namachrovanej stan se slušným zátěrem, z pořádnýho matroše a duralovejma prutama místo laminátu. Mám kamaráda, kterýmu Bóra v Chorvatsku během 15minut rozpárala stan z Makra na hadříčky a navíc mu uletěly spacáky i s půlkou hadrů co měl sebou. Ale třeba to je jen náhoda. Vzhledem k tomu, že jezdím na vandry a zimní táboření od roku 1983, myslím, že o spaní v přírodě toho vím dost na to, abych občas mohl někomu méně zkušenému poradit.
Jo a nevím jaký je na cestování BMW, neb jezdím 20let starý Africe. Howg.
Upravil Smudla dne 14-04-2014 19:28 |
|
|
|
Smudla |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 19:53
|
Člen
|
Koukni na "outdoor fórum", "horydoly", nalehko.com a udělej si obrázek ze zkušeností lidí, kteří tomu trochu rozumí. Pro kolik osob, jak jednoduše jde stavět, jde postavit v dešti najednou i s vnitřkem, jak je sbalitelný a těžký....Vybíral bych ze značek Coleman, Jurek, Vango, Hannah, Salewa a možná i Ferrino. Každý výrobce má několik kvalitativních řad a k většině stanů lze najít konkrétní zkušenosti, testy a recenze. Jo a pro dva je lepří koupit stan pro tři, helmy, hadry na moto a nebo boty jsou věci se kterýma se na běžným treku moc nepočítá a zaberou spoustu místa:-)
Upravil Smudla dne 14-04-2014 19:57 |
|
|
|
Luky1 |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 20:41
|
Člen
Příspěvek: 445
Založený: 22.08.10
|
qwert napsal:
Smudla napsal:
Není možný že jsi to konečně pochopil
Jinak s tím stanem bych se takhle jednoduše neřídil. Já měl levnej stan a stál za hovno, podruhé jsem koupil radši za šest. a mám klid. Ten dražší ještě narozdíl od stanu ze sportisima neprotekl a kujva líp se staví a balí, má samonossnou konstrukci a staví se zároveň venek i s vnitřekem takže při dešti vlezeš do sucha a postavenej je za 3minuty a to nekecám.
Luky1 přiložený následující obrázek:
[130.93Kb]
BMW R1200GS together and forever
http://luky2.rajc... |
|
|
|
jencekgs |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 21:04
|
Člen
Příspěvek: 1269
Založený: 03.05.10
|
Luky mam stejnou zkusenost. Mam jurka s tunylkama stavi se zaroven. Je to super kdyz musis stavet v desti. Jen ja chtel jen s dvemi tyckami, tak mam male predsinky. Ale jsem fakt spokojeny. Tu bych asi nesetril. Ten muj stal 8 a v akci jsem ho koupil za 5.
S Rablenkou cestou necestou |
|
|
|
Smudla |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 21:20
|
Člen
|
Už jsem myslel, jestli nejsem nějak ulítlej na kvalitní věci :-) Já už několik let jezdím s Colemamen X-Phad. No a nejsem sám co je ochotnej za slušnej stan vyšpulit "bůra". |
|
|
|
Smudla |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 21:21
|
Člen
|
Už jsem myslel, jestli nejsem nějak ulítlej na kvalitní věci :-) Já už několik let jezdím s Colemamen X-Phad. No a nejsem sám co je ochotnej za slušnej stan vyšpulit "bůra".
Upravil Smudla dne 14-04-2014 21:23 |
|
|
|
qwert |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 14-04-2014 22:29
|
Člen
Příspěvek: 5521
Založený: 13.05.10
|
Já si stan vybíral hlavně podle váhy a sbaleného rozměru.Je to pro mě nouzovka,přece jen mám raději když se někde celý den potím v prachu tak se pak ospr****u a lehnu do postele.Přesto že mám levný stan tak mi do něj nikdy nepršelo a vydržel i vichr kdy se převracely obytné přívěsy,jen jsem ho musel přivázat ke stromu aby mi neuletěl.Tož asi tak k těm stanům.. |
|
|
|
HonzaH |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 15-04-2014 11:07
|
Člen
Příspěvek: 712
Založený: 24.05.10
|
http://img13.rajc....JPG?ver=0
stanů mi rukama prošlo desítky a každý umí něco a jde o to kam se chystám, jak často ho budu používat a tedy kolik do něj budu investovat....v našich běžných moto podmíénkách nejde o kejhák...někde v mrazi na horách jde o život tak mám požadavyk na stan výrazně tvrdší
a je to taky o štěstí, pokud jezdím hlavně v léte tak jednou za čas riziko bouřky skousnu, jinak slouží proti komárům a rose
Upravil HonzaH dne 15-04-2014 11:08
------------------------------------------
Kač Kač 950 2004 - už je pryč
Kač Kač 690 2009 |
|
|
|
hobr |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 15-04-2014 13:00
|
Člen
Příspěvek: 820
Založený: 03.01.11
|
qwert napsal:... se někde celý den potím v prachu tak se pak ospr****u a lehnu do postele.
Sprchování je sprosté slovo!
Ještě k těm stanům. Sto lidí, sto názorů. Mám stan Trimm, asi za 1.200 (byl ve slevě), pro mé potřeby (asi 5 víkendů ročně) vyhovuje. Zatěžkávací zkouška byla na Cenduru loni na podzim. Postavil jsem ho na místo, kde vznikla do rána kaluž o hloubce asi pěti cm. Trochu vody vevnitř (odhadem půl litru) bylo, ale jinak v pohodě. Tož tak.
Upravil hobr dne 15-04-2014 13:03
Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít..."
(Mark Twain) |
|
|
|
12345 |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 15-04-2014 14:06
|
Člen
Příspěvek: 1074
Založený: 02.05.10
|
hobr napsal:
qwert napsal:... se někde celý den potím v prachu tak se pak ospr****u a lehnu do postele.
Sprchování je sprosté slovo!
Ještě k těm stanům. Sto lidí, sto názorů. Mám stan Trimm, asi za 1.200 (byl ve slevě), pro mé potřeby (asi 5 víkendů ročně) vyhovuje. Zatěžkávací zkouška byla na Cenduru loni na podzim. Postavil jsem ho na místo, kde vznikla do rána kaluž o hloubce asi pěti cm. Trochu vody vevnitř (odhadem půl litru) bylo, ale jinak v pohodě. Tož tak.
Asi nevíš jak se u nás nazývá konec močové trubice....
Upravil 12345 dne 15-04-2014 14:08 |
|
|
|
Barney |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 07-05-2014 21:36
|
Člen
Příspěvek: 1102
Založený: 02.05.10
|
Zahlídl jsem plakát - třeba to někomu pomůže s výběrem:
''
„Jedeme zkratkou pánové. Je to sice dál, ale zato horší cesta...“
DR 350 S |
|
|
|
maracmt |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 07-05-2014 21:56
|
Člen
Příspěvek: 24
Založený: 18.07.13
|
Ahoj, mrkni. Mám jeden od nich a super. česká firma sídlí ve Frýdlantě nad ostravicí, myslím. Možná je trošku dražší ale kvalita. Vlastním 5 let a má už něco za sebou. I váhově se dá. Martin |
|
|
|
snelcuk |
Výběr stanu ...doporučte
Přidané 26-07-2014 08:16
|
Člen
Příspěvek: 1281
Založený: 20.10.11
|
Smudla napsal:
Stejně o instant stanu uvažuju. Nějaký menší když jedu sám. Rychlost stavěni je supr a asi bych ho i uvez
Máte někdo vteřinový stan? Jaký? |
|
|