Název novinky: CENDURO :: Nová jídla na cesty AdventureMenu

Přidal AdventureMenu dne 22-06-2011 14:34
#1

Řešili jste někdy problém, jaké jídlo si vzít s sebou na cestu?

Skončili jste vždy u konzerv nebo sušených polévek?

Těmto dnům je již konec!! Je tady totiž nové hotové jídlo AdventureMenu, které je dělané specielně pro cestování, expedice a jiné outdoorové aktivity, při kterých se chcete dobře najíst a zároveň chcete strávit co nejméně času vařením.


'http://www.adventuremenu.cz/files/Logo_drevo.jpg'

Jídla AdventureMenu jsou vydatná, vyvážená ale především chutná. Jsou zcela HOTOVÁ, tudíž se do nich nepřidává žádná voda a stačí je POUZE OHŘÁT. Díky unikátní technologii sterilace vydrží až 3 ROKY při teplotách 1 až 29°C a to BEZ CHEMICKÝCH KONZERVANTŮ A BARVIV.

Sortiment čítá 12 druhů jídel, z toho 8 hlavních chodů, dvě sladké snídaně, nebo dezerty a dvě čistá masa. U hlavních chodů přitom máte na výběr z pěti druhů masa a čtyř druhů přílohy. V každé porci je 150 g masa a čistá hmotnost jedné porce je 500 g. Je to tedy pořádná porce, která vám po celém dni cestování doplní potřebnou energii.

K našim jídlům dodáváme také speciální SAMOOHŘEV. Díky němu máte jídlo ohřáte za pár minut a to bez použití vařiče a nádobí. Sáček s jídlem pouze vložíte do samoohřevného sáčku, přilejete 150ml vody a za 12 minut máte jídlo ohřáté.

Tím, že jídlo není sušené, ale hotové, je jeho velkou předností opravdu dobrá chuť, na kterou jste zvyklí z domova nebo oblíbené hospůdky.

Pokud si tedy chcete konečně i na cestách užít pořádné dobré jídlo, vyzkoušejte AdventureMenu a plechovky můžete nachat s klidem domaSmile

Jídla AdventureMenu můžete koupit v našem eShopu na stránkách AdventureMenu a v síti maloobchodních prodejen viz. http://www.advent...nakoupit,7

'http://www.adventuremenu.cz/files/500/veprove-zebirko.jpg'

-------------
(Registrované komerční sdělení)

Upravil admin dne 11-03-2015 22:32

Přidal albert dne 22-06-2011 20:15
#2

...prosím ťa ako ten samoohrev funguje? *hmm* na Travellunch sme "hladově" pozerali 10 minút a na toto budeme až 12...to nevydržím *yummy*:D

Přidal AdventureMenu dne 22-06-2011 23:45
#3

Takže:)..samoohřev je sáček ve kterém je taková specíální látka..do toho sáčku se vloží celý sáček s jídlem...zaleje se to 40ml vody(panák) a vznikne tam chemická reakce, která vytvoří teplo(až 96°C) a páru a ohřeje to jídlo zhruba za 12 minut. U Travellunche byl ten rozdíl, že se musela voda nejdřív uvařit na vařiči...jelikož naše jídlo je hotové, stačí pouze ohřát se samoohřevem a tudíž neni nutný vařič:)

Přidal albert dne 24-06-2011 10:18
#4

...to sú veci, variť bez variča... :D*tup*

Přidal snelcuk dne 17-05-2012 10:33
#5

Chci nakoupit. Kdo to znáte doporučte mi co vám chutnalo. Dík! *yummy*

Přidal marvy dne 17-05-2012 10:51
#6

Loni na Touratech eventu jsme ochutnali všechny a jsou fakt dobrý.*yummy*
Vyhráli jsme tam na onroad jízdě mimo jiné Jelení ragů a Knedlo vepřo, tak jsme to voziili jako rezervu a v Chorvatsku jsme to sežrali a najedli jsme se z každýho v poho dva + nějakej chleba.
Letos pořídíme opět něco do železný rezervy.
Mužu doporučit.:)

Přidal stepan dne 17-05-2012 11:07
#7

AdventureMenu napsal:
Takže:)..samoohřev je sáček ve kterém je taková specíální látka..


Slyšel jsem, že ta "speciální látka" je nehašený vápno. Co je na tom pravdy?

Přidal HonzaH dne 17-05-2012 13:03
#8

stepan napsal:

Slyšel jsem, že ta "speciální látka" je nehašený vápno. Co je na tom pravdy?


všechno :D ano ta bílá látka co po zalití vodou šumí a hřeje je nehašené vápno

a pokud ji povezete v kufru při offrooadu a prořese vám tka máte kuftr zevnitř pěkne vybílený jak Michal v Maroku vyzkoušel *hilarious*

Přidal Medved 77 dne 17-05-2012 14:43
#9

HonzaH napsal:
stepan napsal:

Slyšel jsem, že ta "speciální látka" je nehašený vápno. Co je na tom pravdy?


všechno :D ano ta bílá látka co po zalití vodou šumí a hřeje je nehašené vápno

a pokud ji povezete v kufru při offrooadu a prořese vám tka máte kuftr zevnitř pěkne vybílený jak Michal v Maroku vyzkoušel *hilarious*
no vida ještě vzit sebou trochu cementu a když nebude na benzín tak se muže na cestách zedničit:)

Přidal RadekK dne 17-05-2012 20:04
#10

Nevím jak v travellunch ...
ale v "USA" vojenských individuálních stravních dávkách MRE je ohřev zajištěn (při minimální spotřebě čehokoli co obsahuje vodou) směsí látek, která obsahuje i karbid vápníku. Při silně exotermní reakci mimo jiné vzniká i acetylén ...
Tento ohřev v "Travellunchu" - neobsahuje také nějaké varování před otevřeným ohněm v průběhu reakce ?

Upravil RadekK dne 17-05-2012 20:05

Přidal AdventureMenu dne 25-03-2013 19:39
#11

Tak jsme pro Vás připravili zase nějaké novinky na sezonu 2013! V minulé sezoně se stále více zákazníci dožadovali sladkých jídel a snídaní. Tak jsme se přes zimu zavřeli v kuchyni a vařili a vařili, až z toho vznikl Rýžový nákyp se švestkami a Žemlovka s jablky a skořicí. Představení těchto snídaní proběhlo na výstavách Motosalon a Motocykl 2013 v Praze a z reakcí kolemjdoucích ochutnávajících jsme byli více než mile překvapeni. Snídaňové menu budou baleny v menších sáčcích po 250g, kde průměrná energetická hodnota dosahuje skvělých 2000kJ. Připravte se tedy na pořádně nabitou snídani!!
'http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/529921_544220528951973_1297543388_n.jpg'
Dále nám v sortimentu přbyla 100% MASA. Jedná se o čisté maso ve vlastní šťávě bez přílohy. Tato masa jsou vhodná především pro ty, kteří požadují úsporu hmotnosti a objemu, ale stále chtějí pravé poctivé maso se skvělými výživovými hodnotami. Prodávají se v balení po 200g (300g syrového masa) a nejvhodnější přílohou je k nim místní pečivo či placky. Mezi tato jídla patří Krůtí maso na cibulce a Vepřové na kmíně.'http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/5713_546175275423165_812498383_n.jpg'
'http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/577279_546175478756478_1715373655_n.jpg'

Více informací na www.adventuremenu.cz a také na našem facebooku http://www.facebo...ureMenu.cz

Přidal snelcuk dne 27-03-2013 11:48
#12

Sem na výstavě ochutnal nákyp. Byl fakt supr *clap*

Přidal qwert dne 27-03-2013 11:58
#13

Ochutnávky jsou vždy supr..

Přidal tomr1 dne 27-03-2013 16:26
#14

Jakt o vypadá s dostupností snídaní?

čekám až budou na eshopu abych si objednal dávku do Maroka :))

Tom

Přidal Meli dne 27-03-2013 17:01
#15

Jak? - Snídaně - krůta na cibulce - to je slušná snídaně ne?

Jinak ochutnal jsem na nějaké BMW akci ( i přes mou mikinu Suzuki mne nezmlatili :-D ) a dobrý...

Na celodenní pochod pro dva jedno jídlo je akorát.

'https://lh3.googleusercontent.com/-q3_2BZFgP_Y/UEOb_VcGXfI/AAAAAAAAF2w/ciXMXM9eFDk/w780-h438-p-o-k/rohace60.jpg'

'https://lh3.googleusercontent.com/-ullBOC0YFfY/UEOb_03wEaI/AAAAAAAAF2w/tRGtED_UOqA/w778-h438-p-o-k/rohace61.jpg'

Přidal prema dne 27-03-2013 17:10
#16

Moc dobrý jídlo, s českou konzervou se to nedá vůbec srovnat.

Výbornej nápad s těma sponkama na ohřívacím sáčku, s dovolením Tě okopíruju, do teď jsem to řešil kolíčkem na prádlo.

Přidal Lasky dne 27-03-2013 19:08
#17

Jen se mi to zdá dost brutálně drahý. Jako člověk, který se konzervama živí už mnoho let mám docela přehled co se jíst dá a co ne. Je pravda, že některý konzervy jsou fakt masakr a nežral by to ani hladovej divokej pes. Ale dá se najít docela dost opravdu vynikajících konzerv. Zrovna jsem ale nedávno řešil otázku, že je poslední dobou několikrát o dost zdražili a že se mi cena okolo 40kč zdá vysoká. V Německu v v běžných řetězcích Aldi,Lidl,Netto atd. se prodávají opravdu chutný konzervy o třetinu větší, takže i já mám problém sežrat to najednou a stojí od 0,80 do max.2 eur. Takže si teď kupuju konzervy velmi často tam.
Nebráním se nutně dražším věcem, pokud to má nějaký dobrý důvod, že stojí tolik. Jaký je důvod tady že stojí 120-150kč?

Přidal Meli dne 27-03-2013 21:10
#18

Já nevim proč - konzervy nemám rád. Teda obsah jako takovej ano, ale tim obalem - na moto se mi blbě skládaji ...

Když pominu proč adv.menu tolik stojí (to ať vysvětlí výrobce), zaměřil bych se spíš na: proč to koupit za tu cenu.

Vzít k tomu chleba tak se ve dvou nejen najíš ale přejíš... takže když to podělíš dvěma tak je to celkem laciné jídlo...

Na cestách preferuju raději místní jídla. Nic méně taková nouzová zásoba - hlavně hodně chutná - ohromná výhoda je v samoohřevných sáčcích a v tom že je to v pytlíku , kterej pak zabalíš a nalehko (bez plechovek) pokračuješ dál - ale to je výhoda hlavně v horách pěšo kde neni kam vyhodit odpadky... proto jsem si to taky koupil.

Na moto kde beru vařič vaříme wietkong polívky dobré hostince apod. Stojí to pár korun a když je hlad tak taky chutná... Akorát se při tom zasviní spousta nádobí - na to je adventuremenu super.

Takže jedno dvě jídla od nich na dovolenou jednou za rok nemám problém a beru jako příjemné zpestření.

prema>
Kopírovat můžeš - byla to nouzovka a záleží na sponkách - on je vevnitř docela velkej tlak a i ty sponky nám docela slejzaly... asi záleží na materiálu - každopádně návody jako "zatížit kamenem" jsou dost obtížně řešitelné při tom jak se to nafukuje...

Upravil Meli dne 27-03-2013 21:13

Přidal prema dne 28-03-2013 15:14
#19

Lasky: S výběrem i chutí konzerv v Německu naprosto souhlasím. Do českého i německého obchodu to mám stejně daleko, takže konzervy na cesty kupuju v zahraničí :-)

Meli: Nafukuje, vím. Vyzkouším, případně se vrátím ke kolíčku na prádlo ;-)

Přidal VojtechPolicky dne 28-03-2013 23:41
#20

a co třeba takovouhle sponku? drží velice dobře
'http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4a/Sponka.jpg/220px-Sponka.jpg'

Přidal AdventureMenu dne 01-04-2013 20:55
#21

Lasky napsal:
Jen se mi to zdá dost brutálně drahý. Jako člověk, který se konzervama živí už mnoho let mám docela přehled co se jíst dá a co ne. Je pravda, že některý konzervy jsou fakt masakr a nežral by to ani hladovej divokej pes. Ale dá se najít docela dost opravdu vynikajících konzerv. Zrovna jsem ale nedávno řešil otázku, že je poslední dobou několikrát o dost zdražili a že se mi cena okolo 40kč zdá vysoká. V Německu v v běžných řetězcích Aldi,Lidl,Netto atd. se prodávají opravdu chutný konzervy o třetinu větší, takže i já mám problém sežrat to najednou a stojí od 0,80 do max.2 eur. Takže si teď kupuju konzervy velmi často tam.
Nebráním se nutně dražším věcem, pokud to má nějaký dobrý důvod, že stojí tolik. Jaký je důvod tady že stojí 120-150kč?


Dobrý den. K Vaší otázce ohledně ceny. Zásadními rozdíly mezi jídly AdventureMenu a jídly v plechovkách jsou kvalita použitých surovin a vůbec způsob přípravy konkrétního jídla.

Jídlo v konzervě se v zásadě vyrábí tak, že se syrové suroviny (maso, voda, koření atd.) naplní do konzervy, přidají se chemické konzervanty, aby se v surovinách nevytvořily bakterie podporující kazivost, poté se konzerva uzavře a dále se tzv steriluje (vaří za vysoké teploty a tlaku). VÝHODA: rychlý výrobní proces
NEVÝHODA: jídlo plné chemie, často i nevalné chuti a vůně

Zato jídla AdventureMenu se nejdříve klasicky uvaří (jako doma či v restauraci) a to striktně podle tradičních receptur (žádné polotovary, směsi, bujóny). Poté se již uvařená rozdělí do sáčků, které se zavaří a poté sterilují. Díky tomu, že je již jídlo tepelně upravené, se do něj nemusí přidávat výše zmíněné konzervační látky, tudíž je jídlo přírodní, bez chemie a tím pádem i přirozeně chutné.
VÝHODA: kvalitní poctivé jídlo s dobrou chutí a trvanlivostí
NEVÝHODA: velmi vysoké výrobní náklady

Navíc když uvážíte, že jídlo v restauraci stojí průměrně také kolem 130Kč a zde máte přidanou hodnotu trvanlivosti 3 roky, nemyslím si, že by cena byla tak přemrštěná. Doufám, že jsem tímto zodpověděl Vaší otázku.

Dále děkujeme za veškeré přízpěvky a fotky z cest:)

Přidal Sema dne 01-04-2013 22:02
#22

Na Motosalonu jsem nakoupil něco na ochutnávku, a jelikož ta dopadla výborně, nakoupím i na cesty. Cenu považuju za přiměřenou.

Přidal kysin dne 01-04-2013 22:11
#23

Jsem od nich ochutnal snad už všecko, díky akci setkání motocestovatelů na Rohlence, kde touratech dělá ochutnávku, od té doby tam chodím pravidelně se jen nažrat, motorky mě nezajímají.
(Ps. apríííl) :)

Přidal Lasky dne 02-04-2013 00:02
#24

Adventure Menu: Díky za vyčerpávající odpověď. Souhlasím s Vámi, že většina konzerv je poživatelná jen s velkým sebezapřením. Já už se umím najíst z konzerv chutně, ale je pravda, že hledání a zkoušení to bylo dlouhé. Dají se najít chutné, ale je to řehole. Mám to štěstí, že sním skoro všechno, takže jsem to hledání "těch dobrých" přežil bez újmy. Nicméně určitě do budoucna vyzkouším i Adventure Menu.

Přidal qwert dne 02-04-2013 08:23
#25

Které ještě zůstaly chutné? Už ani slavné TPF se nedají jíst..

Přidal Lasky dne 02-04-2013 15:29
#26

Třeba Veselá pastýřka, nebo bravčová játra na cibulce od hamé. Fazole v rajčarové omáčce z Lídlu, nebo Penny, ale je třeba je nastavit klobásou.:)

Přidal RadekK dne 02-04-2013 15:58
#27

... nedají jíst ?
Trenčanské s fazolí, nebo čočka s klobásou a co třeba Luncheon 100x jinak ?
Definice nejlepšího kuchaře stále platí ;) !

Nicméně, proč si nedát něco lepšího, že.

Upravil RadekK dne 02-04-2013 15:59

Přidal AdventureMenu dne 01-06-2013 21:56
#28

Od června 2013 máme distribuci na Slovensku!! Jídla jsou zatím k sehnání na eshopu http://www.motoro... a během června by se měla rozšířit i do kamenných obchodů. Aktuální obchody budou k vidění na http://adventurem...tribuce,23

Přidal AdventureMenu dne 01-10-2013 17:39
#29

Spustili jsme pro Vás nový web AdventureMenu!!! Více informací o produktech, pohodlnější vyhledávání obchodů a mnohem více. Koukněte na www.adventuremenu.cz :)

'https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1381285_637983432909015_372572010_n.jpg'

Přidal Jaroslav Kolba dne 28-05-2014 22:25
#30

Ňaminky, vypadá to lákavě :-)

Přidal 12345 dne 29-05-2014 14:09
#31

RadekK napsal:
... nedají jíst ?
Trenčanské s fazolí, nebo čočka s klobásou a co třeba Luncheon 100x jinak ?
Definice nejlepšího kuchaře stále platí ;) !

Nicméně, proč si nedát něco lepšího, že.

No jíst se dá vlastně kde co :D Já kupoval Adventure Menu asi čtyři roky,ale poslední dobou je mi z toho blbě.Jediné co je fakt dobré jsou ty krůtí a vepřové masíčka (s hořčicí a čerstvou bagetkou) ale zase poměr cena-množství-jiná masová konzerva už není tak slavný:|ale TPSF byla je a bude špička*tup*

Upravil 12345 dne 29-05-2014 14:11

Přidal qwert dne 29-05-2014 15:39
#32

No tepeefko bývalo taky dřív chutnější..

Přidal 12345 dne 29-05-2014 16:58
#33

qwert napsal:
No tepeefko bývalo taky dřív chutnější..

To my asi taky...*helpless*

Přidal AdventureMenu dne 22-08-2014 12:49
#34

Chick On The Road (https://www.facebook.com/chicksontheroad) využívaly naše jídla na svém offroad výletu do černé hory s defendery a moc jim chutnalo.
Nejenom o nich, ale i o dalších zajímavých projektech, které podporujeme se můžete dočíst na našem Facebooku https://www.facebook.com/AdventureMenu.cz. Budeme rádi, kdy nás budete sledovat a dočkáte se také zajímavých soutěží.

Upravil admin dne 22-08-2014 17:27

Přidal blejdamint dne 23-08-2014 04:46
#35

AdventureMenu napsal:
Chick On The Road (https://www.facebook.com/chicksontheroad) využívaly naše jídla na svém offroad výletu do černé hory s defendery a moc jim chutnalo.
Nejenom o nich, ale i o dalších zajímavých projektech, které podporujeme se můžete dočíst na našem Facebooku https://www.facebook.com/AdventureMenu.cz. Budeme rádi, kdy nás budete sledovat a dočkáte se také zajímavých soutěží.


Zdar, musim reagovat, my s manzelkou vyuzivame take ADV menu, jiz nekolik sezon a muzu potvrdit, vysokou kvalitu a vybornou chut ADV menu, jakozto kuchar varici v zahranici, muzu jen chvalit a jen doporucit. Cena za kvalitni jidlo a velikost porce super. Kdyz dojedeme pozdeji na kemp nebo na divoko a neni cas hledat,nejakou knajpu, je tato kombinace s ADV menu to nejlepsi a se samoohrevnym sackem neni potreba ani rozdelavat ohen.

Cairns Australie

Přidal AdventureMenu dne 04-01-2015 16:49
#36

A je to tady!!! Dnes ostartovala Rally Dakar 2015.

Celkově máme na Dakaru 2 závodní týmy (KM Racing a Ivan Jakeš Team) a 2 novinářské vozy využívající AdventureMenu. Jsme hrdí na to, že můžeme být alespoň malou součástí této ikony rally závodů a věříme že naše jídla pomohou udržet kluky v kondici. :)

https://www.faceb...4440216802

Sledujte s námi na:
https://www.faceb...am?fref=ts
https://www.faceb...es?fref=ts

Upravil admin dne 04-01-2015 17:49

Přidal AdventureMenu dne 10-03-2015 13:22
#37

Děkujeme Vám všem, kteří jste nás navštívili na letošním Motosalonu. Je vždy skvělé poznat nové lidi, ale i potkat se každý rok s našimi věrnými Adventure-strávníky, kteří nám od začátku fandí a to nám dodává energii;)
Jen pro zajímavost:
- za čtyři dny veletrhu jste nám ujedli cca 30kg jídla na ochutnávkách:D
- dozvěděli jsme se, že prodáváme instantní stany v prášku (my favourite:)
- navštívila nás delegace našich Mongolských distributorů
Ještě jednou díky, moc jsme si to užili a v létě na viděnou někde outdoor;)

Přidal AdventureMenu dne 25-06-2015 11:31
#38

Včera jsme se zúčastnili velmi pěkné akce a to křtu nové knihy dakarského fotografa Mariana Chytky, kterého již druhým rokem krmíme právě na Dakaru. Podpořit ho přijeli závodníci velmi zvučných jmen v čele s Nani Romou (vítěz Dakaru 2004, 2014), Rafaelem Sonikem (vítěz Dakaru 2015), Ivanem Jakešem a Tomášem Vrátným.
K vidění byly i stroje výše zmíněných pánů před budovou RenoCar Čestlice....opravdu silný zážitek;)
P.S: Na fotce jsou 2 z 5ti živeni Adventure Menu během Dakaru...kolikpak jich asi bude za rok? ;)
Pro další informace nás sledujte na našem facebooku: https://www.facebook.com/AdventureMenu.cz

Přidal AdventureMenu dne 25-06-2015 11:33
#39

Včera jsme se zúčastnili velmi pěkné akce a to křtu nové knihy dakarského fotografa Mariana Chytky, kterého již druhým rokem krmíme právě na Dakaru. Podpořit ho přijeli závodníci velmi zvučných jmen v čele s Nani Romou (vítěz Dakaru 2004, 2014), Rafaelem Sonikem (vítěz Dakaru 2015), Ivanem Jakešem a Tomášem Vrátným.
K vidění byly i stroje výše zmíněných pánů před budovou RenoCar Čestlice....opravdu silný zážitek;)
P.S: Na fotce jsou 2 z 5ti živeni Adventure Menu během Dakaru...kolikpak jich asi bude za rok? ;)
Pro další informace nás sledujte na našem facebooku: https://www.facebook.com/AdventureMenu.cz

Přidal Joe dne 02-07-2015 22:56
#40

Letošní Rumunsko společně s AdventureMenu a Honzou Revaiem nemělo chybu.*tup*. Krutí na cibulce s houskou je absolutně TOP

Přidal Sergej dne 05-07-2015 12:07
#41

Teraz som po druhý krát testoval toto jedlo. Konečne sa mi podarilo získať správny postup ako si ho dobre ohriať :D. Odporučujem hlavne tie sladké ,,raňajky a dezerty", malé, rýchle a chutné*clap*.
U hl. jedál mi vadí ich veľkosť. Podľa mňa sú tam trošku väčšie porcie, keď človek jazdí celý deň tak má i stiahnutý žalúdok a veľkostne tá porcia by mohla byť o 20% menšia. Do budúcna by som rád prijal ešte jeden bezmäsytý pokrm.:W

Přidal qwert dne 05-07-2015 12:13
#42

Já jako věčně hladový nesouhlasím,porce prosím zachovat..:)

Přidal Sergej dne 05-07-2015 22:15
#43

qwert napsal:
Já jako věčně hladový nesouhlasím,porce prosím zachovat..:)


Veď nech si zachovajú, ale prijal by som i nejaké menšie balenia. V lete keď je +30°C dám si tú mega porciu jedla a idem jazdiť niekde i ľahký off tak potrebuje človek niečo dať do seba, nie zaliať si žalúdok a potom jadiť..;)

Přidal Martin Bong dne 05-07-2015 23:08
#44

Přesně k vůli tomu kupuju expressmenu-ti mají porce akorát na jedno jídlo.Žádný přežírání v okamžiku,kdy na to žaludek není nachystanej.A nemusíš otevřený zbytky v něčem převážet.A super cena+chuť.

Přidal Marek_T dne 06-07-2015 08:45
#45

A zrovna sa ozvali dvaja s najužším pásom v strednej Európe :D

Mne je tá štandardná porcia tak akurát ;)

Přidal TomasTT dne 07-07-2015 10:40
#46

Krůtí na cibulce s nějakým chlebem nebo pečivem je podle mě akorát. Když se udělá jedno rizoto a krůtí dohromady, tak se z toho v pohodě nají dva lidi.

Přidal 12345 dne 07-07-2015 11:00
#47

Sergej napsal:
Teraz som po druhý krát testoval toto jedlo. Konečne sa mi podarilo získať správny postup ako si ho dobre ohriať :D. Odporučujem hlavne tie sladké ,,raňajky a dezerty", malé, rýchle a chutné*clap*.
U hl. jedál mi vadí ich veľkosť. Podľa mňa sú tam trošku väčšie porcie, keď človek jazdí celý deň tak má i stiahnutý žalúdok a veľkostne tá porcia by mohla byť o 20% menšia. Do budúcna by som rád prijal ešte jeden bezmäsytý pokrm.:W

Jojo a o 20% dražší....*comfort*

Přidal 12345 dne 07-07-2015 11:05
#48

qwert napsal:
Já jako věčně hladový nesouhlasím,porce prosím zachovat..:)

Já jsem tiež furt hladový,ale tenhle pokus o jídlo nekonzumuji.:)Všude kde jsem za posledních 40 let byl bylo jídla dostatek tak nač se s něčím vláčet?*helpless*A nebo to vozíte s sebou aby jste naplnili ty velké hliníkové bedny co máte na motorkách?*hmm*

Přidal petrOV dne 07-07-2015 11:08
#49

vlastimil napsal:
qwert napsal:
Já jako věčně hladový nesouhlasím,porce prosím zachovat..:)

Já jsem tiež furt hladový,ale tenhle pokus o jídlo nekonzumuji.:)Všude kde jsem za posledních 40 let byl bylo jídla dostatek tak nač se s něčím vláčet?*helpless*A nebo to vozíte s sebou aby jste naplnili ty velké hliníkové bedny co máte na motorkách?*hmm*

Kdybys četl pořádně, tak tyhle jídla mají největší uplatnění, když přijedeš někde podvečer na mýtinu v horách a kolem tebe není nic než pusto prázdno.

Pokud se tím někdo krmí celou dovolenou, tak je to jeho boj.

Přidal 12345 dne 07-07-2015 11:17
#50

petrov napsal:
vlastimil napsal:
qwert napsal:
Já jako věčně hladový nesouhlasím,porce prosím zachovat..:)

Já jsem tiež furt hladový,ale tenhle pokus o jídlo nekonzumuji.:)Všude kde jsem za posledních 40 let byl bylo jídla dostatek tak nač se s něčím vláčet?*helpless*A nebo to vozíte s sebou aby jste naplnili ty velké hliníkové bedny co máte na motorkách?*hmm*

Kdybys četl pořádně, tak tyhle jídla mají největší uplatnění, když přijedeš někde podvečer na mýtinu v horách a kolem tebe není nic než pusto prázdno.

Pokud se tím někdo krmí celou dovolenou, tak je to jeho boj.

To chceš říct,že za celý den až do podvečera jsi nepotkal místo,kde by se dalo koupit něco k jídlu?Tak pro jistotu táhnul ty pytlíky už z domu?

Přidal petrOV dne 07-07-2015 11:59
#51

...

Přidal TomasTT dne 07-07-2015 14:04
#52

vlastimil napsal:
... chceš říct,že za celý den až do podvečera jsi nepotkal místo,kde by se dalo koupit něco k jídlu?Tak pro jistotu táhnul ty pytlíky už z domu?


'https://lh3.googleusercontent.com/-lI3dbLHCrbM/UZOYXVx8cGI/AAAAAAAAWg0/6KWw9iLfilM/s912/TK-MAROC-2013-212.JPG'

Autentická situace z fotky nahoře - jeli jsme offroad asi 300km, nic extrémního ale přišla písečná bouře a nebyla vidět pořádně pista a lidi zapadali do písku, byli úplně vyřízení. Plánovali jsme dojet do jedné vesnice nebo v nejhorším případě do oázy před tou vesnicí. Skončili jsme v poušti kde fakt nebyl nikdo široko daleko. Do nejbližšího místa kde by se dalo najít to bylo 50km pískem. Jednu noc pochopitelně jde vydržet i bez jídla ale druhý den byl zase masakr a nedojeli jsme do té vesnice. Takže na 14 dnů dovolenou jedno nebo dvě jídla z pytlíku nejsou marná věc - a je celkem fuk, jestli to je maggi, čínský nudle, travellunch nebo adventure menu. Když to člověk jí častěji, tak je adventure menu docela vítaná změna - protože to nejsou miniaturní kolínka v nějaké omáčce jako u většiny těch dehydrovaných jídel.
Ale jsou fakt i lidi, kteří si koupí 30 sáčků pro dva lidi a jedou s tím na "low budget" dovolenou třeba do skandinávie, protože je to pořád podstatně levnější než jíst v hospodách nebo kupovat někde místní potraviny a ikea není všude po cestě (jídlo v ikea je tam jedno z nejlevnějších).
Každopádně jako nouzový jídlo když se stane, že člověk někde zůstane viset - perfektní. A nemusí to být jen někde v africe. Před lety jsem byl ubytovaný v gapa v hotýlku v horách, kam se jelo soukromou lanovkou - nějaká bývalá myslivna. Super místo na skále nad gapa. Problém byl, že jsme přijeli promočení z cesty, vyjeli nahoru poslední lanovkou (jinak to je 5km pochod horským chodníkem) a tam zjistili, že je všechno zavřený a neuvaří nám ani čaj. Na čtyři lidi jsme měli jednu čínskou polívku a guláš adventure menu. Čínskou polívku v samoohřevu neuvaříš, takže jsme se čyři dělili o ten guláš a k tomu dvě housky, které nám sehnal noční hlídač protože neměl klíče od kuchyňky. Jasně - dalo se zase spát bez jídla ale když je člověk promočenej a těší se, že si dá něco teplého k jídlu a zjistí že to nejde, tak na tohle je fajn mít jedno jídlo a jeden samoohřev a lžička se najde vždycky.

Přidal 12345 dne 07-07-2015 15:39
#53

TomasTT napsal:
vlastimil napsal:
... chceš říct,že za celý den až do podvečera jsi nepotkal místo,kde by se dalo koupit něco k jídlu?Tak pro jistotu táhnul ty pytlíky už z domu?


'https://lh3.googleusercontent.com/-lI3dbLHCrbM/UZOYXVx8cGI/AAAAAAAAWg0/6KWw9iLfilM/s912/TK-MAROC-2013-212.JPG'

Autentická situace z fotky nahoře - jeli jsme offroad asi 300km, nic extrémního ale přišla písečná bouře a nebyla vidět pořádně pista a lidi zapadali do písku, byli úplně vyřízení. Plánovali jsme dojet do jedné vesnice nebo v nejhorším případě do oázy před tou vesnicí. Skončili jsme v poušti kde fakt nebyl nikdo široko daleko. Do nejbližšího místa kde by se dalo najít to bylo 50km pískem. Jednu noc pochopitelně jde vydržet i bez jídla ale druhý den byl zase masakr a nedojeli jsme do té vesnice. Takže na 14 dnů dovolenou jedno nebo dvě jídla z pytlíku nejsou marná věc - a je celkem fuk, jestli to je maggi, čínský nudle, travellunch nebo adventure menu. Když to člověk jí častěji, tak je adventure menu docela vítaná změna - protože to nejsou miniaturní kolínka v nějaké omáčce jako u většiny těch dehydrovaných jídel.
Ale jsou fakt i lidi, kteří si koupí 30 sáčků pro dva lidi a jedou s tím na "low budget" dovolenou třeba do skandinávie, protože je to pořád podstatně levnější než jíst v hospodách nebo kupovat někde místní potraviny a ikea není všude po cestě (jídlo v ikea je tam jedno z nejlevnějších).
Každopádně jako nouzový jídlo když se stane, že člověk někde zůstane viset - perfektní. A nemusí to být jen někde v africe. Před lety jsem byl ubytovaný v gapa v hotýlku v horách, kam se jelo soukromou lanovkou - nějaká bývalá myslivna. Super místo na skále nad gapa. Problém byl, že jsme přijeli promočení z cesty, vyjeli nahoru poslední lanovkou (jinak to je 5km pochod horským chodníkem) a tam zjistili, že je všechno zavřený a neuvaří nám ani čaj. Na čtyři lidi jsme měli jednu čínskou polívku a guláš adventure menu. Čínskou polívku v samoohřevu neuvaříš, takže jsme se čyři dělili o ten guláš a k tomu dvě housky, které nám sehnal noční hlídač protože neměl klíče od kuchyňky. Jasně - dalo se zase spát bez jídla ale když je člověk promočenej a těší se, že si dá něco teplého k jídlu a zjistí že to nejde, tak na tohle je fajn mít jedno jídlo a jeden samoohřev a lžička se najde vždycky.

Já se tedy fakt stydím za svou neznalost a neschopnost:|doufám že jsem se nespletl a tohle není "Tvoje" vlákno.*hmm*A pokud ano tak se moc omlouvám*blushing*

Přidal Cidas dne 07-07-2015 15:40
#54

Souhlas. V Norsku jsem nežral nic jiného než Adv. menu (resp. jeho hnusnější a levnější verzi od firmy, kterou nebudu jmenovat), občas grilované kuře nebo mcdonald... Tohle je tam nejlevnější. Do zemí kde jsou ceny jídla blížící se normálu, beru tak dva pytlíky adv menu na týden, pro upevnění večerní pohody stanou od civilizace.

Přidal TomasTT dne 07-07-2015 16:09
#55

vlastimil: reagoval jsem na tvůj příspěvek, nevím co je na tom špatného. Nemusíš dělat z každého blbce. Většina lidí asi nebude vařit tam, kde je realativně dostupné místní jídlo ale chtěl jsem napsat dva případy z asi 10 za posledních pár let, kde se pytlík hotového jídla hodil a proč má logiku to tahat. Po 14 dnech "maggi apod." lidi nabízí za jeden pytlík s jelením ragů pět jiných dehydrovaných jídel - protože u adventure menu člověk má pocit že jí něco jiného než kaši.

Přidal PESY dne 07-07-2015 17:48
#56

No,když seš zrovna u toho jeleního ragů,tak bych se zmínil,že to byla ta pověstná poslední kapka k rozhodnutí,že tyto adventure "jídla" už si nikdy nekoupím.Mít 2 (slovy dvě :o ) jelení ragů na půl kila ****ních bramborových špalíčků za 150kč,to se radši nechám kopnout do prdele.
Nic méně s tvým argumentováním,pro tyto jídla všeobecně,souhlasím.Pokud někdo jezdí tak,že neví,kde přesně skončí,zvlášť pokud nejezdí výhradně po asfaltu,tak se mu čas od času musí přihodit situace,že nemá kde,co koupit a "konzerva" by se hodila.
Na dvoutýdenní dovolenou si vždy 3-4 vezu...ale vzhledem k názvu vlákna nebudu reklamovat jaký *secret* ...nejsou to prostě ultimátní adventure jídla ...ale když koupím pytlík s názvem ......"maso" ,tak tam to MASO JE! ;)

Přidal Cidas dne 07-07-2015 18:05
#57

S tím souhlasím. Jelení ragů by šlo... nebýt těch hnusnejch br. špalíčků :D

Přidal qwert dne 07-07-2015 18:15
#58

Není nad staré dobré tépeefko..:D

Přidal TomasTT dne 07-07-2015 18:25
#59

Já nic jiného neberu než zeleninový rizoto a krůtí na cibulce. S krůtím nikdy problém nebyl a jestli je v jednom balení rizota víc kukuřice a v druhém víc hrášku, to je mi celkem fuk. U těch kompletních jídel by mělo být masa vždycky stejně - tuším 20%, takže 100g jestli je to půlkilový balení. A jestli nebylo, měl jsi to vyfotit - včetně šarže na hraně obalu - a jsem si jistý, že by ti dali náhradu nebo jiný jídlo. Myslím, že se docela snaží aby bylo uvnitř to, co inzerují. My to docela průběžně kontrolujeme u našich dodávek, téměř z každé dodávky jedno jídlo uvaříme - pro jistotu. Ale stát se může všechno a jsem si fakt jistý, že to Adam nebo Radek vyřeší aby byl zákazník spokojený.
Jinak právě proto že mi moc nechutnají žádné přílohy, tak preferuju to krůtí třeba s chlebem a je to naprosto dostatečná večeře i po těžkém dnu...

'https://lh3.googleusercontent.com/-J_-Ogv3L1fo/UX8N8FyS0-I/AAAAAAAAVcQ/odVf3SrB0vs/s640/Maroko%2525202013%252520-%252520TK%252520-%252520iP5-0095.JPG'

Přidal TomElefant750 dne 07-07-2015 18:25
#60

qwert napsal:
Není nad staré dobré tépeefko..:D

Musel jsem se zamyslet co míníš tím "tépeefkem" - asi pět vteřin:D
Čau, Tom

Přidal qwert dne 07-07-2015 18:44
#61

Správně Tome..:D Ale je fakt že za komančů bývalo lepší..

Přidal tyfoza dne 07-07-2015 21:27
#62

qwert napsal:
Není nad staré dobré tépeefko..:D


vidíš a já to musel googlit...

Přidal qwert dne 07-07-2015 21:38
#63

Pozor,tohle to není :
TPF – krmná směs bez patogenů pro potkany a myši..:D

Jinak Tyfe přeji rychlé srůstání..

Přidal maraXRV dne 07-07-2015 22:00
#64

Taky jsem nějak netušil o co go :D Ale moc to nemusím, když to začne pracovat tak to nafukuje kalhoty

Přidal snelcuk dne 08-07-2015 09:36
#65

Na týden beru tak 4 sáčky AdventureMenu. Chuťově OK a nepálí žáha *tup*

Přidal TomElefant750 dne 08-07-2015 10:49
#66

maraXRV napsal:
Taky jsem nějak netušil o co go :D Ale moc to nemusím, když to začne pracovat tak to nafukuje kalhoty

Musíš včas otevřít odvzdušňovák...a doufat že se z něj nestane odkalovák*hilarious*
Čau, Tom

Přidal buboGS dne 08-07-2015 11:10
#67

i gůgl jsem pustil, než mi to docvaklo...
Fuj, nemohl jsem ho už ani cejtit a kámoši to furt kupovali.

Přidal qwert dne 08-07-2015 14:34
#68

No nevím jak dnes ale tenkrát moc lepších konzerv nebylo.A ty párky v ní byly ještě z masa..

Přidal AdventureMenu dne 08-07-2015 17:13
#69

Sergej napsal:
Teraz som po druhý krát testoval toto jedlo. Konečne sa mi podarilo získať správny postup ako si ho dobre ohriať :D. Odporučujem hlavne tie sladké ,,raňajky a dezerty", malé, rýchle a chutné*clap*.
U hl. jedál mi vadí ich veľkosť. Podľa mňa sú tam trošku väčšie porcie, keď človek jazdí celý deň tak má i stiahnutý žalúdok a veľkostne tá porcia by mohla byť o 20% menšia. Do budúcna by som rád prijal ešte jeden bezmäsytý pokrm.:W

Právě podle častých ohlasů jsme nově připravili 400g porce hlavních jídel. Budou i v atraktivnějším obalu s naším potiskem. Celá tato nová řada by měla být v obchodech od srpna.
Nové receptury připravujeme, nejblíže by to mělo být Kuře korma s rýží. Stále je větší zájem o jídla s masem.

Přidal 12345 dne 08-07-2015 17:15
#70

Atraktivnější obal,to je fakt velká výhoda....*helpless*

Přidal AdventureMenu dne 08-07-2015 17:18
#71

PESY napsal:
No,když seš zrovna u toho jeleního ragů,tak bych se zmínil,že to byla ta pověstná poslední kapka k rozhodnutí,že tyto adventure "jídla" už si nikdy nekoupím.Mít 2 (slovy dvě :o ) jelení ragů na půl kila ****ních bramborových špalíčků za 150kč,to se radši nechám kopnout do prdele.
Nic méně s tvým argumentováním,pro tyto jídla všeobecně,souhlasím.Pokud někdo jezdí tak,že neví,kde přesně skončí,zvlášť pokud nejezdí výhradně po asfaltu,tak se mu čas od času musí přihodit situace,že nemá kde,co koupit a "konzerva" by se hodila.
Na dvoutýdenní dovolenou si vždy 3-4 vezu...ale vzhledem k názvu vlákna nebudu reklamovat jaký *secret* ...nejsou to prostě ultimátní adventure jídla ...ale když koupím pytlík s názvem ......"maso" ,tak tam to MASO JE! ;)


S Radkem jsme oba taky motorkáři a určitě chceme mít v této skupině lidí dobré jméno. Proto jsme rádi za každou připomínku, abychom mohli naše produkty zkvalitňovat. Jak už psal Tomáš Kocanda výše, je to pořád ruční výroba a může se stát, že Vám zrovna připadne Jelení ragú s méně masa, proto klidně foťte a posílejte, když se Vám něco nelibí a my uděláme co je v našich silách pro nápravu.

Přidal AdventureMenu dne 08-07-2015 17:24
#72

vlastimil napsal:
Atraktivnější obal,to je fakt velká výhoda....*helpless*


Tak samozřejmě změny nezůstaly jenom u grafiky, ale zapracovali jsme i na funkčnosti.
Například tím, že nové sáčky jsou nižší a širší.
Odtrhávací zoubek je trochu níž. To vše aby se daly jídla pohodlně jíst v ruce rovnou ze sáčku i s menší lžící.
Je použit silnější a odolnější materiál na sáčky s jídly, aby byly jídla ještě odolnější.
Je použit nový materiál na zipper bag, aby při opakovánem používání vydržel pořád rovně stát.

Přidal qwert dne 08-07-2015 17:32
#73

To znamená že při zmenšené gramáži zůstává stejná cena?

Přidal AdventureMenu dne 08-07-2015 17:35
#74

qwert napsal:
To znamená že při zmenšené gramáži zůstává stejná cena?

Ano, ceny by měly zůstat na stávájící hodnotě, při změně gramáže, je to z důvodů rostoucích nákladů na suroviny a výrobu.

Přidal PESY dne 08-07-2015 19:33
#75

Já jsem někde slyšel,že adventure menu a expres menu vaří jeden člověk...co je na tom pravdy? B)

Přidal Cidas dne 08-07-2015 20:50
#76

V roce 2012 jsem byl v Norsku a papal jsem 16 dní výhradně Expres menu.... Všechno, kromě snad svíčkové, se dalo a docela to šlo. Vloni jsem si udělal krátký výlet k baltu a koupil jsem tři jídla a dvě polévky. Ruce bych si za to urazil. Nebylo to vůbec dobré. Letos v Bosně tři jídla od Adv menu a nesrovnatelné. Nechci dělat Adv menu reklamu, ale zatím u mě jednoznačně nejlepší z tohoto typu jídel... Pochybuji, že to bude vařit jeden člověk, a jestli ano, tak určitě podle jiných receptur a jinými postupy :D

Přidal tomr1 dne 09-07-2015 14:33
#77

Ochutnal jsem oboje a ADV. menu je úplně někde jinde, ale úplně a myslím, že to není o chuti jednotlivce....

Toť můj názor.

PS: Jedině, že Express menu vaří po kalbě a ADV. střízlivej :)

Tom

Přidal AdventureMenu dne 09-07-2015 14:37
#78

PESY napsal:
Já jsem někde slyšel,že adventure menu a expres menu vaří jeden člověk...co je na tom pravdy? B)


Pravdy je na tom docela dost. Expres menu vyrábí na zakázku exkluzivně jídla s přílohou pro společnost Adventure Menu. Výroba je ve stejné fabrice, ale máme vlastní receptury.

Přidal TomasTT dne 09-07-2015 17:03
#79

Jen pro doplnění tématu - jak jsem mluvil o té kombinaci krůtí maso (200g) + rizoto, tak takhle to vypadá po vysypání z pytlíku..
Neřekl bych, že tam je málo masa nebo tak.

'https://lh3.googleusercontent.com/-fMO5fqKRekE/VZ6KNaJweXI/AAAAAAABVlM/SAwm7L7XQrM/s640/IMG_9828.JPG


Přidal PESY dne 09-07-2015 17:38
#80

tomr1 napsal:
Ochutnal jsem oboje a ADV. menu je úplně někde jinde, ale úplně a myslím, že to není o chuti jednotlivce....

Toť můj názor.

PS: Jedině, že Express menu vaří po kalbě a ADV. střízlivej :)

Tom


Tak si to někdy zkus sežrat studený a pak povídej,co je jinde ;)
Vařič jsem s sebou nikdy nevozil,gurmet nejsem a když je hůř,tak sežeru všechno...ale rozdíl poznám.Adventure menu je prostě rozpočtovka dělaná na maximální zisk prodejce a express menu(jelikož nemá takové vjehlasné jméno...navíc to,pro většinu lidí okouzlující,slovíčko adventure *hilarious* ) je o kvalitě a množství hodnotných věcí v tom pytlíku.Jinými slovy...adventure platíte za brambory a kolínka a u expres menu za maso...ale každej dle svého gusta...já radši maso *zipit*
Omlouvám se majiteli za ne zrovna reklamní příspěvek,ale tady ta konzumní společnost mě nenechá klidným...ale ukázkový příklad,jak funguje reklama a lidská hloupost *tup*

Přidal TomasTT dne 09-07-2015 18:14
#81

Myslím že teď už to je trošku někde jinde, ono by se taky dalo porovnávat hotový jídla z Billy proti Express menu apod.
Express nebylo určené pro cestování ale pro penziony apod. Adventure Menu během let přišli s vlastním řešením pytlíků - moc dobře si pamatuju jak se zkoušely jednotlivé verze původně hliníkových obalů, samolepky, potisky aby se neodlepovaly v horké vodě atd. Expres menu teď nabízí asi to samé, předpokládám že tam je kooperace ale ty jídla jsou pořád bez příloh a koncepce kluků z Adventure menu byla od počátku - nabídnout hotový jídlo, kompletní - bez nutnosti něco shánět. Je hezké mít svíčkovou ale s arabským chlebem nebude chutnat jak má. Já osobně sice nepotřebuju na cesty ani brambory ani rýži ani žádná kolínka a jsem schopný jíst to moje oblíbený krůtí s rizotem třeba obden ale chápu tu koncepci. Když srovnám aktuálně nabízený guláš od Expres menu s gulášem od Adventure menu, tak mají mít 610g a masa 130g. Adventure menu má 500g a masa 100g. Přibližně stejný poměr masa k ostatnímu ale v adventure menu jsou ty brambory, v expresu příloha není. Zrovna v tomhle případě by mě to nevadilo, za to 1EUR rozdílu koupím nějakou housku asi všude ale když jí nemám a už jí nikde nekoupím (kvůli tomu že je pozdě, jsem v místě kde nejsou obchody...) tak otevřu adventure menu a v něm je všechno. Nemusím na to myslet, že potřebuju koupit někde chleba.
Pesy: firma která dělá na maximální zisk by si to nechala vyrábět někde v litvě nebo v asii, nevařili by to tady, nevyvíjeli svoje obaly, nejezdili po akcích a po veletrzích... Hlavně aby to bylo všechno co nejlevnější - žádný hezký potisk, klidně ať je to toxický ale aby to v číně vytiskli za 50 halířů. Na co odolný pytlíky - mechanické poškození je věc zákazníka, takže jestli tenhle stojí pět korun a tenhle korunu, tak bereme ten levnější atd.
A jinak je vidět, že adventure menu moc neznáš, protože v žádném jídle které vyrábí nejsou vůbec kolínka ani jiné těstoviny. Prostě ani v jednom. Brambory jsou v jednom, v dalších rýže, bramborové knedlíky (špalíčky), bulgur, fazole... ale ne těstoviny. Hodnotné věci jak píšeš - to by znamenalo, že 80% obsahu je bez hodnoty a hodnotu má jen maso? Tak proč vlastně jíst jídlo, lepší je jíst čistý protein? Třeba ve formě šmakouna apod. Jídlo nemůžeš hodnotit jen podle obsahu proteinů a tuků a sacharidů. A když chceš bezkonkurenční poměr bílkovin k objemu balení, tak obě masa bez příloh budou nejlepší. Ale bez přílohy to moc chutnat nebude. Takže já si třeba rád dám i to méně "hodnotné" jídlo s kompletní přílohou, protože je to pro mě změna a po třeba 3 týdnech, kdy jíš jen arabský chleba, tajine nebo kuskus mám opravdu chuť třeba na obyčejný bramborový knedlíky - hlavně aby to bylo něco jiného, abych měl změnu.

Přidal PESY dne 09-07-2015 18:26
#82

pokud vím,tak od počátku se hájíš tím,že to není jídlo na denní potřebu,ale na "extrémní" situace,kdy se nedostaneš ke koupi jiného...tak jak můžeš argumentovat tím,že budeš jíst ty blbý špalíčky,jen aby byla změna?...ale to je fuk.Jak jsem psal...je to podle gusta každého.Já s sebou nepovezu na motocestu 2kg nehodnotných příloh ve 4 jídlech,který mám pro případ nouze.
Já si to jídlo beru,abych se nažral a nebyl v nervech,že jsem hladem a jelikož nejsem modelka,co se vycpává polystyrénem,tak mám radši maso,co mě něco dá a ne jen zaplní bachor...ale nejsem dietolog,takže každej ať si jí,co chce,jen mi tady nezkoušejte uvázat uzel na frňáku.Jedna věc je individuální chuť jednotlivce a druhá zdravej rozum a základní vzdělání o lidských potřebách ;)

Přidal qwert dne 09-07-2015 18:50
#83

TomasTT napsal:
Myslím že teď už to je trošku někde jinde, ono by se taky dalo porovnávat hotový jídla z Billy proti Express menu apod.
Express nebylo určené pro cestování ale pro penziony apod. Adventure Menu během let přišli s vlastním řešením pytlíků - moc dobře si pamatuju jak se zkoušely jednotlivé verze původně hliníkových obalů, samolepky, potisky aby se neodlepovaly v horké vodě atd. Expres menu teď nabízí asi to samé, předpokládám že tam je kooperace ale ty jídla jsou pořád bez příloh a koncepce kluků z Adventure menu byla od počátku - nabídnout hotový jídlo, kompletní - bez nutnosti něco shánět. Je hezké mít svíčkovou ale s arabským chlebem nebude chutnat jak má. Já osobně sice nepotřebuju na cesty ani brambory ani rýži ani žádná kolínka a jsem schopný jíst to moje oblíbený krůtí s rizotem třeba obden ale chápu tu koncepci. Když srovnám aktuálně nabízený guláš od Expres menu s gulášem od Adventure menu, tak mají mít 610g a masa 130g. Adventure menu má 500g a masa 100g. Přibližně stejný poměr masa k ostatnímu ale v adventure menu jsou ty brambory, v expresu příloha není. Zrovna v tomhle případě by mě to nevadilo, za to 1EUR rozdílu koupím nějakou housku asi všude ale když jí nemám a už jí nikde nekoupím (kvůli tomu že je pozdě, jsem v místě kde nejsou obchody...) tak otevřu adventure menu a v něm je všechno. Nemusím na to myslet, že potřebuju koupit někde chleba.
Pesy: firma která dělá na maximální zisk by si to nechala vyrábět někde v litvě nebo v asii, nevařili by to tady, nevyvíjeli svoje obaly, nejezdili po akcích a po veletrzích... Hlavně aby to bylo všechno co nejlevnější - žádný hezký potisk, klidně ať je to toxický ale aby to v číně vytiskli za 50 halířů. Na co odolný pytlíky - mechanické poškození je věc zákazníka, takže jestli tenhle stojí pět korun a tenhle korunu, tak bereme ten levnější atd.
A jinak je vidět, že adventure menu moc neznáš, protože v žádném jídle které vyrábí nejsou vůbec kolínka ani jiné těstoviny. Prostě ani v jednom. Brambory jsou v jednom, v dalších rýže, bramborové knedlíky (špalíčky), bulgur, fazole... ale ne těstoviny. Hodnotné věci jak píšeš - to by znamenalo, že 80% obsahu je bez hodnoty a hodnotu má jen maso? Tak proč vlastně jíst jídlo, lepší je jíst čistý protein? Třeba ve formě šmakouna apod. Jídlo nemůžeš hodnotit jen podle obsahu proteinů a tuků a sacharidů. A když chceš bezkonkurenční poměr bílkovin k objemu balení, tak obě masa bez příloh budou nejlepší. Ale bez přílohy to moc chutnat nebude. Takže já si třeba rád dám i to méně "hodnotné" jídlo s kompletní přílohou, protože je to pro mě změna a po třeba 3 týdnech, kdy jíš jen arabský chleba, tajine nebo kuskus mám opravdu chuť třeba na obyčejný bramborový knedlíky - hlavně aby to bylo něco jiného, abych měl změnu.


Hele Tome toho tajine se nemůžeš přejíst protože je ho zhruba 50 druhů.Ale posrat se z něho,to zas jo..:D

Přidal TomasTT dne 09-07-2015 18:52
#84

Pesy: snažil jsem se napsat to tak, aby bylo jasné, že moje využití je asi jiné než obecná filozofie výrobce.
Já osobně jím od nich kombinaci bezmasého jídla (což mi dělá tu přílohu) a čistého masa nebo jen to čisté maso, ke kterému si přílohu koupím. Ale tohle jídlo doplnili až časem, začínali právě s tou koncepcí kompletního jídla až pak po roce nebo dvou přidali to samotné maso na cibulce nebo vepřové na kmíně. U obou je to 200g masa prakticky bez balastu.
Asi by bylo fajn, kdyby zařadili do nabídky i nějaké jídlo bez přílohy, kde by se počítalo s chlebem nebo něčím co si člověk opatří sám - ale aby to nebylo jen maso. Klidně třeba ten guláš bez přílohy. Ale i tak tam bude vždycky horší poměr maso/celkový objem než u těch dvou co dělají. Navíc ten 200g balíček je menší a skladnější.

Upravil TomasTT dne 09-07-2015 18:54

Přidal TomasTT dne 09-07-2015 18:54
#85

qwert: zeptej se Čízáka. Tajine si už nikdy nedá. Mě tajine nevadí ale po delší době je to fakt na jedno brdo. To samé jako když jseš měsíc v asii a jíš jen smaženou rýži a cokoliv co bys chtěl - ti rozsekají na kousky s rýží než stačíš říct slovo.

Přidal vilemx dne 10-07-2015 00:17
#86

Nechci tady do toho výrobci ani obchodníkům házet vidle, ale asi by bylo fér nesnažit se za každou cenu vyvracet nározy, že AVD menu je hlavně o kšeftu s nezkušeností, pohodlí, pocitu výjimečnosti a možná i chuti (nevím, neměl jsem tu čest). ADV menu prostě není o nezbytnosti, přežití v pustině, zdravé výživě či úspoře za jídlo na cestách.

Upravil vilemx dne 10-07-2015 00:19

Přidal AdventureMenu dne 10-07-2015 12:26
#87

vilemx napsal:
Nechci tady do toho výrobci ani obchodníkům házet vidle, ale asi by bylo fér nesnažit se za každou cenu vyvracet nározy, že AVD menu je hlavně o kšeftu s nezkušeností, pohodlí, pocitu výjimečnosti a možná i chuti (nevím, neměl jsem tu čest). ADV menu prostě není o nezbytnosti, přežití v pustině, zdravé výživě či úspoře za jídlo na cestách.

Je to otevřené fórum a každý si tady může napsat svůj názor. My jako firma tady píšeme proto, abychom odpověděli na případné dotazy, dávali sem novinky a vyvraceli mýty. A byli bychom rádi, aby názory vycházely z vlastní zkušenosti s produktem.
Na začátku jsme přišli s konceptem, že chceme vytvořit nejlepší cestovatelské jídlo na trhu. Toho se držíme a jsme přesvědčeni, že se nám to daří. Od začátku jsou to jídla bez chemie a z kvalitních surovin, na tom se nic nezměnilo.
Samozřejmě se najdou i jedinci, kterým to není dost.
Nikdy jsme netvrdili, že naše jídla jsou jedinou alternativou a nezbytností, ale o tom si cestu/dovolenou užít a s tím naše produkty mohou pomoct.
A o zdravé výživě to je, za tím si stojíme, při nejmenším, když jídla srovnáte s konzervami, hostinci a podobnými alternativami ze supermarketu.
Pokud nás někde uvidíte na akci, tak Vás zveme na ochutnávku a poté se můžeme pobavit. Chystáte se na nějakou akci Cenduro?

Přidal qwert dne 10-07-2015 12:41
#88

Jo dovez to na Hadinku,určitě bude v lese hlad..:)

Přidal vilemx dne 10-07-2015 12:47
#89

ADVmenu: A byli bychom rádi, aby názory vycházely z vlastní zkušenosti s produktem.

Právě proto jsem nehodnotil chuť, kvalitu, apod., ale jen přístup zainteresovaných k odlišným názorům. Proč musím mít zkušenost s ADV menu, abych mohl napsat, že se dá cestovat i bez něj a snad všude, kam se jezdí na motorce, se dá sehnat i dobré (teplé) jídlo?

ADV menu: Pokud nás někde uvidíte na akci, tak Vás zveme na ochutnávku a poté se můžeme pobavit. Chystáte sena nějakou akci Cenduro?

Děkuji za nabídku. Kvůli prckům toho ještě nějaký čas moc nenacestuji. Ale i bez ochutnávky se domnívám, že jezdit na výlety zvládnu i bez Vašich výrobků. K ménu způsobu cestování a mým stravovacím návykům se prostě Váš koncept nehodí.

Upravil vilemx dne 10-07-2015 13:02

Přidal motoblb dne 10-07-2015 12:53
#90

Může mi někdo prosím nejlépe nestranný zdělit hlavní rozdíly mezi těmito výrobky adv menu a travellunch?V roce 2010 jsem ochutnal pouze Travellunch,který nám byl nabalen na cestu po Albanii.Mi totiž příjde,že když je hlad tak aspoň mi je fuk co zrovna jím.:)

Přidal 12345 dne 10-07-2015 13:13
#91

motoblb napsal:
Může mi někdo prosím nejlépe nestranný zdělit hlavní rozdíly mezi těmito výrobky adv menu a travellunch?V roce 2010 jsem ochutnal pouze Travellunch,který nám byl nabalen na cestu po Albanii.Mi totiž příjde,že když je hlad tak aspoň mi je fuk co zrovna jím.:)

Já teda radši piju*lol*a je mi jedno co...:D

Přidal qwert dne 10-07-2015 13:32
#92

Stejně nechápu jak to tady někteří prožívají.Každý se nějak potřebuje uživit,at je to Tomáš s turaplechem nebo pán s jídlem pro cestovatele.Nikomu tady nic nevnucují nad rámec běžné reklamy.Někomu to chutná a líbí se mu že si nemusí dělat ohen aby si ohřál jídlo a komu to nechutná tak si to prostě nekoupí a vyřeší si stravování po svém..Hotovo..a nemusím říkat že ten komu to chutná je hloupej..

Přidal John dne 10-07-2015 13:49
#93

A jak říkal Ludva Homolka "buřty v lese jsou buřty v lese, to je marný"" *hilarious*

Upravil John dne 10-07-2015 13:51

Přidal motoblb dne 10-07-2015 13:52
#94

qwert napsal:
Stejně nechápu jak to tady někteří prožívají.Každý se nějak potřebuje uživit,at je to Tomáš s turaplechem nebo pán s jídlem pro cestovatele.Nikomu tady nic nevnucují nad rámec běžné reklamy.Někomu to chutná a líbí se mu že si nemusí dělat ohen aby si ohřál jídlo a komu to nechutná tak si to prostě nekoupí a vyřeší si stravování po svém..Hotovo..a nemusím říkat že ten komu to chutná je hloupej..
Naprosto Petře souhlasím *clap* každý máme ty priority někde jinde,já v jídle vybíravý nejsem,sežeru na co příjdu,jen mně zajímají rozdíly mezi těmito sušenkami da-li se to tak nazvat.:)

Přidal TomasTT dne 10-07-2015 14:22
#95

motoblb napsal:
Může mi někdo prosím nejlépe nestranný zdělit hlavní rozdíly mezi těmito výrobky adv menu a travellunch?V roce 2010 jsem ochutnal pouze Travellunch,který nám byl nabalen na cestu po Albanii.Mi totiž příjde,že když je hlad tak aspoň mi je fuk co zrovna jím.:)


Já nejsem nestranný, protože prodávám a používám oboje.

Travellunch je lehčí (myšleno hmotnost balení) protože je bez vody a jedl jsem asi všechny verze, které prodáváme - těstoviny "bella italia", rizoto, srbský kotlík, těstoviny s boloňskou omáčkou, nasi goreng, krémové těstoviny, sladké pudinky a pěny, rýžovou kaši.. Myslím, že jsem měl skoro všechno.
Mě na tom vadí jen to, že je to dost "na jedno brdo" a mě osobně přijdou všechny dost slaný. Já vím, že sůl je potřeba když je horko ale já po Travellunchu vypiju fakt mnohem víc. Všechny jídla od Travellunch co jsem zatím jedl byly stejná konzistence - maličké těstoviny v omáčce, rýže apod - všechno taková omáčka s něčím. Bez pečiva si to moc nedovedu představit.
Z Adventure Menu jsem ochutnal taky všechno. Na váhu to je nesrovnatelně těžší a objemnější ale na rozdíl od Travellunche se to dá sníst i bez ohřívání. Kousky masa jsou větší a člověk prostě něco kouše - není to "kaše".
Kdo má rád kolínka v omáčce, tomu bude Travellunch vyhovovat. Mě stačí jedno jídlo z téhle kategorie a rozhodně si dám radši to rizoto od Adventure Menu než přibližně stejně drahý rizoto od Travellunch, které vypadá jako semleté v mlýnku. Sladké kaše a pěny Travellunch jsou skvělý, puding s rozinkama taky.

'https://lh3.googleusercontent.com/-aU8E7T3xeIk/VZ-zZ6lYFFI/AAAAAAABVlk/8nCgajQn48I/s1280-Ic42/_1040156.JPG'

Přidal motoblb dne 10-07-2015 16:07
#96

Díky Tome za vysvětlení *tup* Jen ještě takový dotaz,je tam i nějaký rozdíl trvanlivosti co se týče data spotřeby?

Přidal TomasTT dne 10-07-2015 18:28
#97

Nemám tady teď ani jedno ale Adv menu má na obalech expiraci 3 roky (myslím že do teploty +29C), travellunch bude myslím to samý. Nicméně já jsem nedávno poobědval sáček travellunch z roku 2004 - nějaký myslivecký eintopf - a nic tomu nebylo. Konzerva vydrží desítky let, tak myslím že pokud to neprojde nějakým hicem a skladuje se to v suchu a chladnu, tak to vydrží děsně dlouho.

Přidal Sergej dne 10-07-2015 23:04
#98

Hmm...je zvláštne, ako sa tieto diskusie vyvíjajú :(. Trošku mi to pripadá, ako v práci v závodnej jedálni ľudia kritizujú jedlo, že je to humus a pritom to vždy bola chutná porcia. Akokeby kritika ľudí rástla pocitom, že si to ,,kupujú"...ale to bola taká drobná poznámka pomimo.
Rozhodne sa teším na tie menšie porcie a ani rovnaká cena mi vadiť nebude. Len by som naozaj prijal aspoň ešte jedno bezmäsité jedlo, nech si to človek môže lepšie nakombinovať (konkurencia to na výber má).

Přidal blejdamint dne 11-07-2015 08:34
#99

Nekolikrat jsme s malzelkou jidlo od ADV meli, nevim co se tu furt resi? Koupim ochutnam a je, jestli nekdo frfna tak ma stovky moznosti se stravovat jinak. Furt se tu resi love co to stoji a kolik je tam masa, stravujem se jinak a ADV menu vozime proto, ze kdyz dojedeme nekam pozde a je bud unava nebo uz vse zavreno, hodim do samoohrevu(v pripade nevhodnosti ohne) a nez rozelame stan jidlo je ready. Vim co si s sebou vezu, me naopak muze nas+rat, kdyz du nekam na jidlo do nejakeho podniku a dostanu za tech 150 kc shi+t a hum+us, naposledy Chorvatsko tak jsem znechucene a nasrane odesel, na to mam adv menu a vubec jezdim si odpocinout od lidi a k tomu mi ADV vyhovuje, porce za ty love dobra na tu technologii a hroznou kvalitu masa , ktere se sem dovazi. pracuji v oboru jiz pres 25let a reknu jen jedno:

1kg hov.masa 200kc/jedna porce aby hotovy mel 125g masa musi mit kolem 180-200g syroveho a nebudu se bavit o kvalite masa v CR, energie,platy, odvody, technologie,predvadecky, jestli na tom maji 30% tak mohou byt radi k porovnani ke kvalite a systemem, ktery je v EU.

Tak bysme tu mohli tlachat do aleluja, vyrabet se to strojove neda aby to bylo levnejsi(zaplat nejvyssi za to). problem je kamaradi jinde. A to je vydelek :-) v CR bezneho zamestnance. Nechci to rozvadet ale jako zde lide uvedli priklad i ja ho uvedu.

Zamestnanec v cizine cca prumer 3-5tis dolaru, spise kolem 5ti co jsou od remesla

v CR 20-25 ti kc

ceny vseho jsou cca stejne vsude auta, jidla atd.

Sorry ale napsat jsem to musel, protoze ADV ma jistou uroven, pomer penize a chut.

Bahnu zdar

Upravil blejdamint dne 11-07-2015 08:36

Přidal Alfikov dne 11-07-2015 23:11
#100

Já si jen dovolím malý offtopic-v kterém že řemesle má zaměstnanec tolik?Já jsem dělal(i teď v podstatě dělám)v černém řemesle(dříve sostružník,dnes tavím hliník)a neměl jsem ani 20 000.V hliníku mám více(někdy přes 25,ale je to dáno i šichtama)a manželka a syn dělají ve žrádle,a taky to nemají.
Ale to jsem odbočil.Já třeba teď zvažuji nákup nějakého jídla na cestu do Italky a Slovinska.Jo,není to bůhví jaký dobrodružství,ale chci si to sebou vzít právě proto,že se budeme pohybovat v neznámých končinách a ne vždy,jak tu někdo poznamenal,je chuť,čas,možnost....jiného jídla.A aspoň jedno teplé jídlo denně je k dobru a na pohodu.Nu a když mi to nebude šmakovat,dobrá,nepodělám se(snad)a příště si to nekoupím.Netřeba z toho dělat vědu.Dám to sem vědět,stejně jako sem dám vědět,že to šlo.Kdo chce,koupí,zkusí,a buď bude brát,nebo příště nevezme.Nejvíc mě rozesmějou ty lidi(nic osobního)kteří skuhrají jak je to drahé,ale na druhou stranu dovolená v cizině,tím spíš za mořem,taky něco stojí ne?

Přidal blejdamint dne 12-07-2015 00:17
#101

Alfikov- ja myslel lidi, kteri pracuji normalne prumernych zamestnaneckych 12h :D, jinak normalne jasne ze je co cislo nizsi, ale to sem uz nepatri, ja mam z ADV jen dobrou zkusenost, bulgur.... , fazole. gulas, zebirko vse na urovni to mame vyzkouseno, rizoto manzelce moc nejelo,ja si kupuju jen zebirko a bulgur. Kdyz dostaneme nejake doporuceni od mistnich jdeme sednout, jinak toto jak rikas jedno teple jidlo za den a pekne do klidu, jo a ala-presso homemade:D


http://www.piccol...a-konvicka

Přidal Alfikov dne 12-07-2015 22:49
#102

Jo,tak to jsem rád,že nejsem sám úchylák,co si vaří kafe na kameni u cesty během toulek.Já teda požívám vařič a instant kafe 3v1.*lol*

Přidal blejdamint dne 13-07-2015 10:23
#103

Alfikov napsal:
Jo,tak to jsem rád,že nejsem sám úchylák,co si vaří kafe na kameni u cesty během toulek.Já teda požívám vařič a instant kafe 3v1.*lol*


Zasadne toto na vareni od naseho soudruha

http://img.motofo..._varic.jpg 300kc bazar

bez neho ani ranu a 3 v 1 ,,,,????? to nikdy takovej hnus, jede s semnou Lavaza a jine dobre a chutne druhy kav. Jo a jsem uchylny na kavu ta mose byt.

Přidal PetraMalkovska dne 02-08-2015 00:25
#104

Já jsem pro doma připravenou svačinu.

Přidal AdventureMenu dne 26-08-2015 14:31
#105

Ochutnejte pravou Indii. Připravili jsme pro Vás kuřecí Kormu přesně podle tradičních indických receptur. Kuřecí maso naložené 24 hodin v jogurtu, směs koření namíchaná přímo v Indii a dohled indického kuchaře při vývoji zaručují kulinářský zážitek kdekoli, kam Vás cesty zavedou.

Přidal snelcuk dne 27-08-2015 16:26
#106

Obsahuje kayenský pepř!? Tak to prubnu ;)

Přidal TomasTT dne 27-08-2015 17:03
#107

snelcuk: jestli máš rád ostřejší, tak se zastav, garantuju ti, že si stěžovat nebudeš ;) Mám tady pár sběratelských edicí různých omáček z kategorie "pozor smrtelné" ;)

Přidal snelcuk dne 28-08-2015 09:00
#108

TomasTT napsal: Mám tady pár sběratelských edicí různých omáček z kategorie "pozor smrtelné" ;)

Bojím bojím *zipit*:D