dala jsem si pár dní, abych tu přestavbu strávila když pominu můj srdcový vztah k alpíkovi jako takovému, tak zase oceňuju, jak si s tím někdo vyhrál a udělal z toho motorku, nad kterou budou v reálu lidé uvažovat, co že to vlastně je a ještě vypadá jako nová. základ má dobrý a to ostatní je otázka vkusu každého. já nejsem pro originál za každou cenu, ale alpík je krásný sám o sobě (kromě novějších typů), stejně jako afrika. tohle už prostě alpík není, je to jiná motorka, ale proč ne?
---------------------------------------------------------------------------------------
Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, směřuje přes všechny dálky hlavně k sobě samému. Jan Werich
Všetci tu riešite dizajn - vizuál. To je vysoko subjektívna vec a nikto sa nikdy nezhodne na tom čo je pekne a čo nie je. Pretože každému sa páči niečo iné. Ak niekto jazdi off, prípadne aj rallye posúva sa aj smerom k praktickým zmenám. A tie sú niekedy na úkor dizajnu. Pre taký štýl jazdenia sú však potrebné. Je to potom všetko o kompromisoch.
Mňa už napríklad v garáži čaká takáto kapotáž. ''
já jsem pokukoval po tomhle Alpovi, s rozumnou cenovkou..... http://www.motoin...nsalp.html
Ale nakonec jsem pořídil něco většího....přece jenom není o moc větší, než Freewind
a nerad bych si zase připadal jako na minibajku
lidicky dotaz , mate nekdo v technicaku povolenou pneu nebo ste resily odchylny zapis pneu do technicaku oproti standatu kde je 120/90/17 a ja bych chtel 130/80/17. TA 650 RD10 RV.2002
Ja to resil - transalp 600 i 700 maji 130ku 650 z neznameho duvodu 120 (dystak mne opravte ale takhle jsem to kdysi nasel kdyz jsem to resil.
Bohuzel motorky nejsou auta a tak po pokusu resit to pres Hondu kde mi rekli ze ne... jsem to vzdal a jezdil dal s ziletkou 120
Bvízka se k bvízce naklání
Jen sme to zkusil na importera a ten rekl ze ne a duvod nakoupil jsem spatnou gumu , ale dase vymenit.
Jinak nechapu proc je u Hondy problem, BMW,KTM, JAWA, Kawa problemnemaji se zemnou pokdu to jde technicky proc kurna Honda
Jo 700 i 600 maji 130
qwert: jo malem bych zapomel sem chtel jen, aby si bracha nerobil v SO hubu v Hlubockach na tech sjetych E07 tak sem koupil E09 a koupil sem blbej rozmer tak sem to zacal resit, ale na netu je ze tam ma byt 130 asi preklep nemel jsme u sebe technicak tak sem tomu veril
Upravil schrek dne 11-06-2013 23:19
Přátelé,může mi někdo z majitelů změřit zadní tlumič?Délka od oka k oku,pokud možno.Chtěl bych ho zkusit naroubovat na Dominátora,a na obrázcích vypadá stejně.
Děkuji.
Neberte život příliš vážně,stejně z něj nevyváznete živí
Pokukoval jsem po v-stromu650, ta ale na mě působí jako obr a nelíbí se mi záď motorky. Nový ročník 2012 je pro mě opoznání střízlivější a designově jde trochu o zvyk.
BMW 650 a 800GS, no nevim prostě mi ty motorky moc nesedí...ale neseděl jsem na nich
Nakonec to vyhral tolik kritizovaný alpík TA700, díky ceně a výbavě (katík odstraněn, zadní plotna a kufr, alarm, menší rozeta a 16zubový primarní kolečko). Čili je motorka trochu do těžka (ve 130kmh točím myslím asi 5000ot), ale jede v poho. Přední 19" kolo jsem neřešil, páč jezdím víc po silnici (tedy i po takových rozbitých okreskách). Ale není problém tam 21" kolo namontovat. Zkoušel jsem to z TA600 i blatník s výztuhou a sedí jak ulitý, není potřeba nic jiného měnit, ani kotouče Ta600, ani brzdiče Ta700.
Řidítka jsou myslím krapet užší ( v zrcátkách vidím vice sebe než za sebe).
Ve výsledku ale mohu říct, že jsem spokojen a tolik bych toho Alpíka 700 neodsuzoval
Upravil Haski dne 05-03-2014 14:20
jasný, měl jsem tu možnost a navíc mě to zajímalo, páč jsem o tom nikde neslyšel a dlouho mi to leželo v hlavě. Kolo 21" je fajn i na silnici, ale zase jsem zjistil, že ta 19" také není uplná tragedie. Terén je asi jasnej a určitě bych tam 21" dal.
Myslím, že jediný zádrhel je v mechanismu tachometru, kde vymezovací podložka z TA700 tam nevleze (nebo na 21" dát pryč tu podložku ze středu, co pohání ten mechanismus pro náhon) a nebo je potřeba tam nechat ten náhon.
Upravil Haski dne 06-03-2014 09:19
Zajímavé info .. s tím předním kolem mi to taky trochu vrtalo v hlavě, ale jak vidím ceny předních kol tak to asi řešti nebudu... , to raději vyměním motorku..
Honda XL 700V Transalp
Nově CRF 1000A AFRIKA TWIN