Marselus napsal:
Přihodím alespoň videjko z loňska. Počasí 14 dní luxus . Celkem 4000km Cíl byl hlavne BIH a MN a v AL Ve Wermosh jsme potkali tři Čechy na kolech a co čert nechtěl byli z Vratimova, což je cca 4km od mého bydliště :-)
Ahoj.Pěkné video.
Nemáš prosim tě někde pohromadě průjezdné body,kudy jste jeli? Také se tam chystám a rád si nechám poradit.
Jen na hrubo :-) Jeli jsme přes Slovensko ,Maďarsko na přechod HR-BIH Po 7-ce Velká Kopanice pak po 37 Do Gradačac tam je hodně jednoduchý kemp ,kde jsme přespali. Potom 16-18 kolem Sarajeva stále po 18-ce Na Dobro Polje směr Kalinovník od něj až po Plužine krásné šotoliny. Pak směr Gacko po 20-ce směr Foča a před centrem Foči ubytko p. Pero Jankovič doporučuji velmi ochotný pohostinný člověk cena 8 eček Je to Trnova Foča tel 065-528-751 , 058-230-230 . Ideální stav tam přespat ať máš na následující přejezd v MN Durmitorem a okolí celý den. Takže z foči pak hranice na MN po 18-ce směr Durmitor a Žabljak . Před Žabljakem je kemp Razvršje - Dá se stanovat a jsou tam i chatky . Patří to Mišovi na netu je kontaktu na něj dost a komunikovali jsme před dovo mailem (pohodář). Dá se domluvit raft a Zip line údajně největší zip line v Evropě - doporučuji oboji :-) Z razvršje výlet do Malé Černé Hory přes kaňon Tara (největší v evropě) Ke kaňonu Sušice . Pak směr Mojkovac po 2-ce směr Matešovo po 12-ce . Nocleh v Trešnjevniku s výjezdem do Gusinje mrknout na oko skakavica - pozor gps nikomu nenašla a trochu jsme popbloudili na místě ,ale našli :-) Pak směr Lijeva Rijeka na Podgoricu E650-E80 Do kempu v Petrovacu,kde jsme se pováleli 3 dny u moře. Dále směr ALB Božaj na Hani I Hotit kde jsou ty šotolinky (Albánské Stelvio :-) směr Werosh Je to tak na 4 h. Pak na Gusinje - Murino-Matesovo Na Kalašin a přes Kaňon Morača jsme jeli zpět do Petrovac do kempu. Dále směr Lovčen na mauzoleum sv Njegoše dále na Cetinje směr Boka Kotorská po 28-ce - Grahovo -Trebinje a Směr Mostar . Noční mostar moc Pěkný. Z mostaru jsme si udělali výlet na vodopády Kravica a poutní místo Medzugorje pak směr Bugonjo na Vodopády Jajce . Dále směr Banja luka-Gradiška Do HR . Domů směr Maďary a SK . Jinak videjko je práce Petra . Jednoho z členů naší motodovo :-) Snad ti to k něčemu bude. Kdyby něco tak v sz.
ps: určitě bych nevynechal výjezd na pohledy kaňonů Tara a Sušice . Stojí to za to ''
Dík moc.
Parádně popsané,Určo ztoho budu čerpat .
Jěště jednou dík.
Když si myslíš,že už nemožeš,tak eště sedmkrát možeš.
Marselus napsal:
Přihodím alespoň videjko z loňska. Počasí 14 dní luxus . Celkem 4000km Cíl byl hlavne BIH a MN a v AL Ve Wermosh jsme potkali tři Čechy na kolech a co čert nechtěl byli z Vratimova, což je cca 4km od mého bydliště :-)
Marselus napsal:
Zdravím, ve čtvrtek vyrážíme směr Albánie. Motorky chceme vézt v dodávce do BiH - Foca a pak pře MNE po ose. Dotaz zní, jestli nás pustí s motorkama v dodávce z Chorvatska do Bosny. Nemá někdo zkušenost? Asi pojedeme přes Banja Luku na Sarajevo.
Díky za info
Marselus napsal:
VST-rom napsal:
Zdravím, ve čtvrtek vyrážíme směr Albánie. Motorky chceme vézt v dodávce do BiH - Foca a pak pře MNE po ose. Dotaz zní, jestli nás pustí s motorkama v dodávce z Chorvatska do Bosny. Nemá někdo zkušenost? Asi pojedeme přes Banja Luku na Sarajevo.
Díky za info
s bosnou mám zkušenosti co se týká vývozu firemního zboží, co jsme posílal z EU právě do Bosny a to dost špatné. Všechno předjednané dopředu, na všechno papír. Celníci jsou zmagoření na Bosenské straně co se týká tohoto.
Věřím ale, že když budete mít doklady k motocyklům a budou v dodávce naloženy, že tam jedete jako turisti, tak by "snad" problém být neměl - nic neclíš (pozor na hranicích, je tam velký problém se domluvit jakoukoliv řečí ! (angl. a ani německy, byl dost problém. S Ruštinou se taky moc neuspělo, spíš lámanou češtinou a rukama, nohama - to mělo největší úspěch ).
Chtělo by si to zjistit dopředu, např. u nějakých Chorvatských či Bosenských spedic co vyvážejí kamiony a běžně jednají s celnicemi na hranicích. Kdyby byl zájem, mám kontakt na jednu Bosenskou spedici kde pán mluví výborně anglicky a je ochoten pomoct (dalo mi to 14 dní shánění kontaktu, kde jsem se anglicky s někým domluvil na tom co jsem potřeboval zjistit).
Jinak, tím nechci strašit ! nevím jak to je s touto problematikou, ale s clením je problém dost velký !
Upravil Flash dne 16-06-2014 12:39
If you see the flash, it's already too late
Dnes jsem volal na Autoturist a není potřeba nic - pokud jsou motorky na českých SPZ a naše. Totéž potvrdili z bosenské ambasády. Tak snad nebude problém. Jinak - kdo se chystá do té východní části, tak prý je to stále špatné, podmáčené cesty atak..
Marselus napsal:
Pěkně jezdíš
Nepocházíš náhodou z Anglie?...JAR?...Austrálie?...
Jsem rodilý Ostravák
Já jen že,co levá zatáčka,to jízda v protisměru...snad se někde nepotkáme na cestě
Tak to bys nedopadl dobře Jinak mě na videu moc neuvidíš jedu většinou uplně v předu :-)
Upravil Marselus dne 17-06-2014 12:20
www.marselus.com
Výroba motodoplňků
Zdravím.
Tak já jsem nakonec z různých důvodů dopadl tak, že jedu 4.7.-15.7. na Balkán přes Bulharsko, Makedonii, Albánii a Srbsko domů. První polovinu cesty do Burgasu nás pojede asi 5, druhou polovinu už jen 2 motorky.
Vezu i přítelkyni a vzhledem k tomu, že nikdo z nás není žádný velký offroudový jezdec, předpokládám většinu cesty po silnicích - samozřejmě nemůžu vyloučit že někde nastane nějaká šotolina nebo tak něco.
Naplánovaný je akorát směr a tak nějak zhruba kudy.
Kdyby se ještě teď chtěl někdo přidat, byl bych celkem rád, ať nejedeme jenom 2. A klidně i se ženou, ať si ta moje má s kým po večerech povídat :-)
Tak Théty jsme dali.Projeli jsme celý okruh, přes sedlo Kir.S težkýma bmw s bagáží to sice bylo málinko náročnější než na lehkém enduru 450, ale i tak pecka.Pak jsme jeli na jezero Komani, Kukës, Peshkopi, offroad na Librazhd, Ohridské jezero, Řecko, Korfu, trajekt do italské Ancony a nonstop jízda 1216 km domů.
Co nás v Thétách znepokojilo, bylo varování místních, že asi před 3 týdny tam někdo zahynul na motorce a byl z ČR...víte něco o tom? K9 & R1200GS:splněné sny
Zdravím, tak to jsme se tam museli minout, jeli jsme téměř totožnou trasu, s výjimkou toho jihu. Z Pogradce jsme jeli na Korce a Permet, resp. Berat. Jinak přejezd z Beratu na Gramsh je moc pěkný off přes hory - samá hlína a písek, hluboké koleje od vody...
V Thethi se to stalo cca 2 km od vesnice na jižní trase, je tam dřevěný kříž u cesty. Někde to asi budu mít na videu. Celkem mě zamrazilo, když jsem jel kolem...
Cesta byla krásná, ale pro mě dost náročná a místy dost nebezpečná - asi nejvíc u toho Kir. Ale zvládli jsme bez úhony.
Všem můžu ALB jenom doporučit, dá se tam jezdit i po silnici, když někdo nemusí off.
Zkoušeli jste někdo projet mezi Peshkopi a Burrelem? Tedy SH6 a SH36, kousek SH31? Jde mi o to, jestli je to nějaký velký offroad, na google je to krásná žlutá cesta :-)
googlu v tomhle moc neduveruj,tam je zluta i trasa Vermosh-Koplik a jaky je to hezky off. My jeli podle openstreetmaps, da se to natahnout i do garmina a vetsinou to sedelo. Obcas ta cesta byla ve skutecnosti lepsi,horsi snad nikdy. SH31 z Peshkopi na odbocku na Kukes je slusny asfalt,to jsme ted jeli. Pokud v ALB asfalt,tak muzu doporucit trasu Fierze-Kukes-Peshkopi. Ta prvni cast je famozni, prakticky zadny provoz (asi 4 auta na 80 km), leva prava a dobry povrch bez der.Jedes po uboci hor bez svodidel, cesta zhruba 4 m siroka,pak ta hlavni je uz sirsi. Obcas trochu sterku,ale je to videt.
No právě proto se ptám, že tomu googlu moc nevěřím :-)
Pojedu i se ženskou, tak ten off asi nebudu moc vyhledávat. Mrknu na to, co píšeš, jestli bysme tudy nejeli.
Díky za každý postřeh :-)
VST-trom> ten asfalt, co popisuješ, jsme jeli a fakt paráda, dávala jsem kousek SH31 na youtube pro iformaci zájemcům, než sestříhám celý film
https://www.youtu...rNTEt4Ijt0
Upravil Bohunka dne 01-07-2014 20:37
<*))>< Suzuki XF 650 Freewind
Cesta je prý i tam, kde ji nevidím :-) .. tak uvidím! ;-)
Nori napsal:
Tak Théty jsme dali.Projeli jsme celý okruh, přes sedlo Kir.S težkýma bmw s bagáží to sice bylo málinko náročnější než na lehkém enduru 450, ale i tak pecka.Pak jsme jeli na jezero Komani, Kukës, Peshkopi, offroad na Librazhd, Ohridské jezero, Řecko, Korfu, trajekt do italské Ancony a nonstop jízda 1216 km domů.
Co nás v Thétách znepokojilo, bylo varování místních, že asi před 3 týdny tam někdo zahynul na motorce a byl z ČR...víte něco o tom?