Samonafukovací karimatka
|
RadekHr |
Přidané 29-07-2011 22:28
|
Člen
Příspěvek: 6
Založený: 07.07.11
|
na starší kolena jsem taky odložit pěnovku a podlehl lákání nafukovaček.. řeknu to tak, už bych něměnil.. fakt :-) koupil jsem si nafukovací karimatku jen tak z hecu, jako že modní záležitost a ono na tom fakt něco bude! a nestudí to. |
|
|
|
nuclearB |
Samonafukovací karimatka
Přidané 30-07-2011 15:56
|
Člen
Příspěvek: 108
Založený: 30.01.11
|
Za ty leta ,co jezdim kempovat na motorce jsem zkusil už asi všechno. Předloni jsem koupil nějaké neznačkové samonafukovačky a byla to hrůza. Udělal jsem si na tyhle věci názor a letos se chtěl vybavit starou dobrou karimatkou. Pak jsem si na výstavě vyzkoušel značkovou samonafukovačku a bylo rozhodnuto. Ve finále jsem koupil od Coleman 2,5cm a maximální spokojenost. Navíc jde sbalit do válečku asi 28x16cm a to je ideální, pro zabalení na motorku.
Triumph Tiger 800 XC |
|
|
|
Makak |
Samonafukovací karimatka
Přidané 30-07-2011 16:55
|
Člen
Příspěvek: 11
Založený: 03.10.10
|
Po létech zkušeností se mi nejvíce ovědčilo gumotextilní lehátko českého výrobce GUMO-TEX. Nafouknete ho pusou, má polštářek, je skladné, na dně kufru zabere max 7 cm na výšku a člověk se fakt VYSPÍ. Stojí cca 700 Kč. |
|
|
|
Pardal |
Samonafukovací karimatka
Přidané 31-07-2011 11:12
|

Člen
Příspěvek: 1138
Založený: 04.06.10
|
Ja uz taky dospel k tomu ze vozim normalni matraci ( intex za 200 z MAkra) a kompresor a vyspim se uplne nejlip, vsechny somohafukovaci a nebo jine karimatky, jsou bud nepohodlné a nebo pak ve finale zaberou mnohem vic mista.
cestovaní na moto - to je vášeň |
|
|
|
xxxdevil |
Samonafukovací karimatka
Přidané 31-07-2011 21:38
|
Člen
Příspěvek: 43
Založený: 17.09.10
|
Nafukovaci matrace je sice pohodlna,ale to foukani kazdej den nic moc. Na nejaky vikend tady ale v pohode,jenze lehce se propichne a kdyz je chladneji,tak je na ni zima. Mam samonafukovacku 3,5cm therm a rest,po sbaleni malinka,odrazi mi zpet moje teplo a muzu mit slabsi(mensi) spacak. Na nic lepsiho jsem zatim nenarazil. Pravda stala jako 20 nafukovacich matraci z makra. |
|
|
|
Stenly |
Samonafukovací karimatka
Přidané 31-07-2011 21:41
|

Člen
Příspěvek: 325
Založený: 12.10.10
|
Pardal napsal:
Ja uz taky dospel k tomu ze vozim normalni matraci ( intex za 200 z MAkra) a kompresor a vyspim se uplne nejlip, vsechny somohafukovaci a nebo jine karimatky, jsou bud nepohodlné a nebo pak ve finale zaberou mnohem vic mista.
Stárněš, chlapče, stárneš....
Stenly - motocyklista varnsdorfský |
|
|
|
alka |
Samonafukovací karimatka
Přidané 03-08-2012 16:34
|

Člen
Příspěvek: 38
Založený: 15.06.10
|
Samonafukovačky koupené na jaře docela zklamaly (samonafukování téměř nefunguje a strašně kloužou!). Nyní po zkušenosti se zapůjčenou nafukovací matrací (týden pod stanem) už nechci nic jiného.
Tak jsem nakoupila včera ve výprodeji v Tescu za 149,- Kč/ks  |
|
|
|
hobr |
Samonafukovací karimatka
Přidané 03-08-2012 17:06
|
Člen
Příspěvek: 820
Založený: 03.01.11
|
Také jsem přemýšlel co koupit - v Tesku měli nafukovačku za cca 190Kč. Donesl jsem to domů, nafoukl a zkoušel na tom spát. Když to bylo málo, tak jsem se propadal, když to bylo nafouknuté dost, tak jsem z toho na kraji spadl. Normálně mě to shodilo. Není to jen má zkušenost, manželka také padala (úplně střízlivá). Manželčina kolegyně z práce má stejné poznatky a říkala, že to používají pro návštěvy . Po těchto zkušenostech jsem zakoupil samonafukovačku Husky za cca 1200Kč. Spaní vcelku dobré, není sice to postel, ale je to tím, že jsem zhýčkaný .
Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít..."
(Mark Twain) |
|
|
|
Marselus |
Samonafukovací karimatka
Přidané 03-08-2012 18:50
|
Člen
Příspěvek: 749
Založený: 11.08.10
|
Jezdil jsem s lehátkama a nafukoval kompresorkem, který se dal k tomu koupit. Při každém spaní když jsem se převaloval jsem poskakoval jak balonek a spaní stalo za prd. Nakonec jsem si nechal poradit zkušeným cestovatelem a koupil toto. A musím říct ,že to byla moc dobrá volba. Karimatka je dost široká ,takže při otočení člověk hnen není na zemi a má protizkluzový povrch takže spacák neklouže. Nevýhoda samozřejmě větší rozměry. My ale jezdíme jen ve dvou a karimatky by tak či tak byli na topu . Za mně můžu doporuči. Není nad to se po dluhé únavné cestě dobře vyspat.
http://www.outdoo...cts_id=242
Upravil Marselus dne 03-08-2012 18:54
www.marselus.com
Výroba motodoplňků |
|
|
|
Meli |
Samonafukovací karimatka
Přidané 03-08-2012 22:01
|
Člen
Příspěvek: 626
Založený: 06.08.10
|
Začínal jsem na pěnový karimatce ale pořádně se nevyspal dokud jsme nepřešel na samonafukovačku. Nejdřív jsem pořídil Yate - tvar mumie - teď když jsem jednu ostrým předmětem odrovnal tak sem ženě pořizoval novou - zase Yate - tentokrát obdélník, už má zesílenou spodní stranu a hlavně protiskluzovou horni stranu, takže na tom ve spacáku nejseš jak na sáňkách..
Za 1200,- myslím luxus - a hlavně se dá přeložit takže sbalený to je fakt malý... http://www.affekt...-1106.html
Bvízka se k bvízce naklání |
|
|
|
Hetfild |
Samonafukovací karimatka
Přidané 03-08-2012 23:27
|

Člen
Příspěvek: 51
Založený: 05.02.11
|
Ja mam 5cm a jsem max spokojenej,taky se da pri zbaleni prelozit na pulku. Ale zacali delat uz neco skvostnyho,tomu se rika uz snad madracka....http://www.huskyc...d2618.html Kdo ma problem s zady ,tak to oceni....
Kawasaki KLE 500
Kde je vule,je i cesta.Kde je cesta, je i cil. |
|
|
|
Vlada-adv |
Samonafukovací karimatka
Přidané 04-08-2012 09:20
|
Člen
Příspěvek: 113
Založený: 15.02.11
|
Nazdar Stenly a Pardále 
Samofuky jsem vzdal dávno, jezdím s klasickou třídílnou nafukovací matrací. Zabere nejmíň místa, ryhle se skládá a těch pár fuků ještě udýchám. Hlavně se dá fouknout jinak pod hlavu jinak pod záda a pod nohy spím na tím jak batole.
A hlavně když to někde prodřu v kufru nebo píchnu o šutr tak to jde zalepit obyč flekem na duši. Vyhazuji měním
a) když už vypadá jak po neštovicích
když popraská guma kolem špuntů (cca po 3 letech)
Cena: 500-800 jak kdy a jak kde. |
|
|