moc pěkné video, hezké záběry.
Je to zajímavé i pro ty co zrovna nefandí tenerkám, co se kdysi jezdilo za soutěže. mohl bych to tu vypsat, ale ať si každej to video projede sám. Chudáci teneráci v té jedné části, ty gumy nebyly to pravé ořechové na blátíčko - ale v té době co říkal ten komentátor by asi ani moc špalkovitější nepomohly, hlavně by celou tu cestu neodjely (myšleno gumy)
každopádně, je hezké zavzpomínat si na staré stroje (byly krásné když byly nové, teď už člověk koupí jen hajtry které musí repasovat) a hlavně na to, že se kdysi dělaly i soutěže daleko zajímavějšího charakteru než dnes
[youtube]4ha70KDAEUk[/youtube]
If you see the flash, it's already too late
Tak. Cítím se být více fandou tenere než BMW (oba stroje mám doma 2x) ale chci si pořídit novější jednoválec s malou spotřebou na delší výlety.Těžce se rozhoduji mezi XTZ 660 od roku 2008 a dakarem od roku 2004.Můžete mi v tomto těžkém rozhodování nějak pomoct?
Sice nemám ani Tenerku ani BMW, ale asi bych tíhnul spíše k Tenerce, ta se Yamaze prostě povedla, možná bude mít o trochu vyšší spotřebu jež BMW ale zase jich nepotách na každém kroku tolik jako BMW a navíc vypadá jako dospělá pořádná motorka
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní :-)
Vlastíku, sedni a vyzkoušej, mám tenerku už 5 let 85000 km najeto a naprostá spokojenost, jediná vážnější závada, totálně zrezlé přepákování a ložisko v kyvce, nenamazáno z výroby.
vlastimil napsal:
Tak. Cítím se být více fandou tenere než BMW (oba stroje mám doma 2x) ale chci si pořídit novější jednoválec s malou spotřebou na delší výlety.Těžce se rozhoduji mezi XTZ 660 od roku 2008 a dakarem od roku 2004.Můžete mi v tomto těžkém rozhodování nějak pomoct?
Pěkné je slabé slovo.Je to nádherné,skvělé,fantastické,vyjímečné prostě názorná ukázka Tenerismu.Vykašlete se na baby,nakupte Tenerky a pak všichni vyrazíme do Namibie a v poušti Ténéré zažijeme hromadný orgasmus
Tenere mam (ano je lepsi nez Dakar) a v Namibii jsem byl o Vanocich, akorat nerozumim co ma spolecneho Namibie a poust Tenere.
Brian1986 napsal:
Sice nemám ani Tenerku ani BMW, ale asi bych tíhnul spíše k Tenerce, ta se Yamaze prostě povedla, možná bude mít o trochu vyšší spotřebu jež BMW ale zase jich nepotách na každém kroku tolik jako BMW a navíc vypadá jako dospělá pořádná motorka
Yamaze se povedla jen pro motor musela sáhnout k Morbidelli,no ale i BMW si zadalo výrobu u Rotaxu..
daliss napsal:
Prezi- ty tvoje renomované zrcátka jsou jako pěst na oko.
...jj, zrcátka jsou "speciální" ale téměř nevibrují = je v nich dobře vidět ...ale výhledově je vyměním za sklápěcí (černá, kulatá)
daliss napsal:
Prezi- A co bmw, jezdis na nem ještě někdy?
...Bramborku posledních pár měsíců dost zanedbávám, ale okolokomína (což teď v zimě jezdím) si to na Tenerce víc užívám ...od jara je obě budu zase spravedlivě střídat
daliss napsal:
Prezi- ty tvoje renomované zrcátka jsou jako pěst na oko.
...jj, zrcátka jsou "speciální" ale téměř nevibrují = je v nich dobře vidět ...ale výhledově je vyměním za sklápěcí (černá, kulatá)
daliss napsal:
Prezi- A co bmw, jezdis na nem ještě někdy?
...Bramborku posledních pár měsíců dost zanedbávám, ale okolokomína (což teď v zimě jezdím) si to na Tenerce víc užívám ...od jara je obě budu zase spravedlivě střídat
Tu bramboru stejně prodá....Ona totiž zdaleka nedosahuje kvality a věhlasu Tenerky.
Tuhletu u Soukupa má v merku Flashčéká jen na další slevupůvodně byla za 82 tisíc,ale i to byla vzhledem ke stavu dobrá cena.Pokud ji Flash nekoupí,tak až bude za pade tak ji beru "na sklad"
Upravil 12345 dne 26-02-2015 12:05
Tuhletu u Soukupa má v merku Flashčéká jen na další slevupůvodně byla za 82 tisíc,ale i to byla vzhledem ke stavu dobrá cena.Pokud ji Flash nekoupí,tak až bude za pade tak ji beru "na sklad"
je to originální stavu a nebo to je po nějakém laku ?
Vypadá hodně pěkně
nedávno jsem se rozhodoval nad další mašinou
nakonec to bylo jestli Tenerka nebo TÉNÉRKA
někteří prominou,ale ertepla nebyla v zaměřovači
a doma je tato:
''