Motodoplňky Marselus
|
qwert |
Přidané 06-11-2012 20:49
|
Člen
Příspěvek: 5521
Založený: 13.05.10
|
Ono hoši stačí aby jste měli při havárce jen trochu jiný rozměr gumy než v tp a máte úplně stejný problém.. |
|
|
|
kysin |
Motodoplňky Marselus
Přidané 06-11-2012 21:11
|
Člen
Příspěvek: 432
Založený: 22.01.11
|
máte někdu už zkušenosti s tím že by někomu vzali motorku na expertízu a šťárali se v tom jak ji má přestavěnou nebo upravovanou, kamarád zavinil nehodu na komplet přestavěné motorce ze supersporta na street , na brzdách vlastní pancéřky, vzadu velká rozeta, jiný přední brýle + tlumiče, enduromaska a spousta hovadin, policajti si motorku jen na místě vyfotili a odvezli jsme ji domů na vozíku, škoda na vozidle který naboural se řešila z povinýho , on platil jen flastr za zavinění nehody
Upravil kysin dne 06-11-2012 21:15 |
|
|
|
tyfoza |
Motodoplňky Marselus
Přidané 07-11-2012 01:40
|
Člen
Příspěvek: 414
Založený: 27.05.12
|
Pravdu máte, žel právě tato naše hlópá úprava je návyková. Jak napsal Marcelus - já to už z motorky taky nesundám.
Vypadá to, že takto zvýšených V-Stromů bude jezdit více a uvidíme, zda to někomu někdy někde bude vadit.
Ať si každý namontuje na motorku to, co sám chce a doslova nač je ochoten vsadit svůj život.
A když už řešíte tak hrozně moc homologace - co Alu kufry? Ty mají homologaci? A ty držáky k nim a vlastně všechno co máme na motorkách nabastlené? Já jsem si teď koupil rolku hliníkovou od Begr.cz - geniální věc. Konečně zaplním místo druhého výfuku v držáku na kufry. Ale musím tam navařit nějakou pásovinu, na kterou tu rolku přišrubuju.... Jój a jsem v tom zas.
Přepokládám, že když motocykl obsahuje jednu nehomologovanou věc stává se tím nezpůsobilým. Tedy ani já nebudu homologován. A s tím se dá žít!
Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
tyfoza.blogspot.cz |
|
|
|
qwert |
Motodoplňky Marselus
Přidané 07-11-2012 07:07
|
Člen
|
tyfoza napsal:
Ano. V rozměru gumy mám změnu vlastně pořád. Zvýšený předek i zadek. Joj.
Když máte někdo cetovní enduro mašinu 21" vpředu a 18" vzadu nebo 21" vpředu a 17" vzadu, tak máte v TP rozměry pneu pro silniční a krosové zvlášť? Nebo opravdu obouváte v céčkách stejné rozměry jaké máte v TP?
Ono je úplně jedno v jakém rozměru krosové gumy obouváš protože s něma na silnici nemáš co dělat.. |
|
|
|
Marselus |
Motodoplňky Marselus
Přidané 07-11-2012 07:38
|
Člen
Příspěvek: 749
Založený: 11.08.10
|
No nevím,ale zrovna ty redukce pokud je někomu přímo na motorce neukážu tak si toho nevšimne. Když jsem jel nedávno ne technickou tak jsem nesundal jediný doplněk a to jsem tam jel i s kuframam - nebyla jediná připomínka. Tam by přece jen měli něco vědět . Mám pár kamarádu policajtu a ti o tom nevědí nic a pokud je mi známo tak to na cestíách vůbec neřeší -alespoň u nás.Projel jsem s tím zatím Rakousko,Itálii.Slovinsko,Chorvatsko. Nikde mně s tím zatím nestavěli,ale pokud nejsou na mašině homologované ostatní věci jak psal tyfoza tak proč bych měl řešit zrovna tento díl. Pokud se najde i..diot ,který z vás bude chtít vytáhnout prachy ,tak je z vás vytáhne i za nehomologované čepičky na ventilkách. Nakonec zhození těch redukcí je otázka cca 20 min takže např, ze strachu při vyjížďce za hranice se to dá rychle shodit.
Upravil Marselus dne 07-11-2012 07:59
www.marselus.com
Výroba motodoplňků |
|
|
|
czunik |
Motodoplňky Marselus
Přidané 07-11-2012 08:18
|
Člen
Příspěvek: 1269
Založený: 15.05.10
|
vládnou tady emoce ,je to o nesypatizantech než o odbornosti....tak to vidím já...a přiznám si to...
svoboda,svoboda názoru,svoboda myšlení je nezaplatitelné a nezpochybnitelné.... |
|
|
|
Marselus |
Motodoplňky Marselus
Přidané 07-11-2012 08:21
|
Člen
|
czunik napsal:
nehledě na to že tady zasíráme placene vlákno..jiní by už řvali
Já myslím láďo že si to uvědomují - psal jsem že se to už mnohokráte řešilo jinde ,ale někteří mají pořád nutkání se ktomu vyjadřovat i v tomto vlákně ,kde to nepatří . jako - co kdyby a co když a kdyby se atd atd.....
Nikdy sem nepsal jiným výrobcům do jejich placených vláken jak řeší homologace apod. Byl bych rád kdyby tak činili i oni. Jak jsem psal výše nepodceňujte inteligenci zdejší komunity - každý se umí rozhodnou sám a už bych se k tomu nechtě dále vyjádřovat.
www.marselus.com
Výroba motodoplňků |
|
|
|
qwert |
Motodoplňky Marselus
Přidané 07-11-2012 09:24
|
Člen
|
czunik napsal:
vládnou tady emoce ,je to o nesypatizantech než o odbornosti....tak to vidím já...a přiznám si to...
Jako vždy když se blíží zima a přestává se jezdit.. |
|
|
|
magoss |
Motodoplňky Marselus
Přidané 07-11-2012 09:57
|
Člen
Příspěvek: 856
Založený: 26.08.10
|
Asi nějak tak,začíná zimní depka a lidi rejpou,jinak kdo chce ať si to koupí,kdo ne ať mlčí a je to!!!
propo Marceli máš ušitou nějakou tu kapsičku ke stupačce na 1150 gs??
Víte, já jsem jediný Pučmeloud na světě občane |
|
|
|
Marselus |
Motodoplňky Marselus
Přidané 07-11-2012 10:10
|
Člen
|
magoss napsal:
Asi nějak tak,začíná zimní depka a lidi rejpou,jinak kdo chce ať si to koupí,kdo ne ať mlčí a je to!!!
propo Marceli máš ušitou nějakou tu kapsičku ke stupačce na 1150 gs??
Samo Honzo že mám
Upravil Marselus dne 07-11-2012 12:16
www.marselus.com
Výroba motodoplňků |
|
|
|
magoss |
Motodoplňky Marselus
Přidané 07-11-2012 10:13
|
Člen
Příspěvek: 856
Založený: 26.08.10
|
Tak to je fajn:-) hned jak se mi vrátí dom motorka tak si jednu vemu ju:-)
Víte, já jsem jediný Pučmeloud na světě občane |
|
|
|
xx2 |
Motodoplňky Marselus
Přidané 07-11-2012 12:05
|
Člen
Příspěvek: 910
Založený: 01.04.12
|
magoss napsal:
Tak to je fajn:-) hned jak se mi vrátí dom motorka tak si jednu vemu ju:-)
Ty jsi ji někomu pujčil...
nebo je to zase v sevisu .....ps. viděl jsi muj podpis |
|
|
|
Sergej |
Motodoplňky Marselus
Přidané 07-11-2012 16:26
|
Člen
Příspěvek: 274
Založený: 14.07.11
|
Marselus- material prednych redukci si aky dal??
Ja som dat ocel 15 223 velmi podobne mozno lepsie vlasnosti nez podaktore nerezove austeniticke ocele. A kosti nerez som dal.
Ku zasahom do Motorky- kazdy ma nieco namontovane, uz montazou padakov, zasahujem do konstrukcie vozidla.
A ku pevnosti redukci- kto mi povie ze tie redukcie su nejakou slabou strankou celeho podvozku tak sa mu asi zasmejem, lebo uz samotne ,,brejle" su na to s pevnostou horsie..
Sergej
http://sergejdesign.blogspot.sk/
https://www.facebook.com/sergejdesign/
eshop: http://www.sergejdesign.com/ |
|
|
|
Marselus |
Motodoplňky Marselus
Přidané 08-11-2012 00:29
|
Člen
|
Sergej napsal:
Marselus- material prednych redukci si aky dal??
Ja som dat ocel 15 223 velmi podobne mozno lepsie vlasnosti nez podaktore nerezove austeniticke ocele. A kosti nerez som dal.
Ku zasahom do Motorky- kazdy ma nieco namontovane, uz montazou padakov, zasahujem do konstrukcie vozidla.
A ku pevnosti redukci- kto mi povie ze tie redukcie su nejakou slabou strankou celeho podvozku tak sa mu asi zasmejem, lebo uz samotne ,,brejle" su na to s pevnostou horsie..
Ta 15 223 je pevnější než nerez kterou jsem použil. Váhal jsem z čeho to udělat ,ale na druhou stranu je určitě mnohem pevnější než ta hliníková slitina ze které jsou ty bryle. A možnost udělat to za tu cenu a neřešit následnou povrchovou úpravu se mi zdála lepší.
www.marselus.com
Výroba motodoplňků |
|
|
|
Sergej |
Motodoplňky Marselus
Přidané 08-11-2012 20:22
|
Člen
Příspěvek: 274
Založený: 14.07.11
|
Marselus:- ano, tiež som uvažoval nad nerez, ale bol k dispozíci len 15tkový materiál a keď som hľadal nejaký materiálový list tak pevnostne viem že je to na veľmi vysokej úrovni..
Ohľadom protikoróznej ochrany: u nerezy je to zaručené, ja som uvažoval len to ochrániť vrstvou sprayu, ale keď som si pozrel zloženie materiálu, a viem že koľko je tam Cr, a iných prísad, tak s nerezom to má podobné vlastnosti.
Cisto teoreticky to začne korodovať uplne minimálne alebo vôbec- ale priznávam nemam istotu v tom. Je to len test. A na druhu stranu vlastnosti ocelí proti korozi je v tom, že kolko maju v sebe legovanych prvkov ktore maju priaznive antikorozne vlastnosti, Mn,Mo,Cr, a iné.. Takze z mojej strany to beriem ako test ci som dobre uvažoval
Sergej
http://sergejdesign.blogspot.sk/
https://www.facebook.com/sergejdesign/
eshop: http://www.sergejdesign.com/ |
|
|
|
czunik |
Motodoplňky Marselus
Přidané 09-11-2012 07:08
|
Člen
|
Sergej napsal:
Marselus:- ano, tiež som uvažoval nad nerez, ale bol k dispozíci len 15tkový materiál a keď som hľadal nejaký materiálový list tak pevnostne viem že je to na veľmi vysokej úrovni..
Ohľadom protikoróznej ochrany: u nerezy je to zaručené, ja som uvažoval len to ochrániť vrstvou sprayu, ale keď som si pozrel zloženie materiálu, a viem že koľko je tam Cr, a iných prísad, tak s nerezom to má podobné vlastnosti.
Cisto teoreticky to začne korodovať uplne minimálne alebo vôbec- ale priznávam nemam istotu v tom. Je to len test. A na druhu stranu vlastnosti ocelí proti korozi je v tom, že kolko maju v sebe legovanych prvkov ktore maju priaznive antikorozne vlastnosti, Mn,Mo,Cr, a iné.. Takze z mojej strany to beriem ako test ci som dobre uvažoval
krásně popsany, a někteří zoufalci to tady popsují aniž by věděli jaká je značka železa a natož jejich sločeniny výrobku který na to používáte,,,čučím,já to přiznám
svoboda,svoboda názoru,svoboda myšlení je nezaplatitelné a nezpochybnitelné.... |
|
|
|
Marselus |
Motodoplňky Marselus
Přidané 09-11-2012 07:29
|
Člen
|
[quote]Sergej napsal:
Cisto teoreticky to začne korodovať uplne minimálne alebo vôbec- ale priznávam nemam istotu v tom. Je to len test. A na druhu stranu vlastnosti ocelí proti korozi je v tom, že kolko maju v sebe legovanych prvkov ktore maju priaznive antikorozne vlastnosti, Mn,Mo,Cr, a iné.. Takze z mojej strany to beriem ako test ci som dobre uvažoval [/quot
S 15-tkovou ocelí jsme dělali . Určitě bude méně korodovat do hloubky než běžné bláto. Povrchová rez se ale objevila už při první manipulaci mat. na dešti a to byli plechy o síle třeba 10 mm kde byly okuje,které ten proces rezavěni podstatně zpomalily. Být tebou nechám to poniklovat nebo bych použil galvanicky zinek .
Upravil Marselus dne 09-11-2012 07:51
www.marselus.com
Výroba motodoplňků |
|
|
|
Marselus |
Motodoplňky Marselus
Přidané 09-11-2012 11:15
|
Člen
|
Trochu jsem si hrál s telefonem a udělal si malou vizitku . Kdo má v mobilu QR čtečku tak může vyzkoušet snad to bude funkční :-)
''
www.marselus.com
Výroba motodoplňků |
|
|
|
czunik |
Motodoplňky Marselus
Přidané 09-11-2012 11:37
|
Člen
|
Marselus napsal:
Trochu jsem si hrál s telefonem a udělal si malou vizitku . Kdo má v mobilu QR čtečku tak může vyzkoušet snad to bude funkční :-)
' '
funguje
|
|
|
stepan |
Motodoplňky Marselus
Přidané 09-11-2012 14:33
|
Člen
Příspěvek: 209
Založený: 19.05.10
|
qwert napsal:
Ono je úplně jedno v jakém rozměru krosové gumy obouváš protože s něma na silnici nemáš co dělat..
To není tak úplně pravda. Spousta krosových gum je homologovaná pro silniční provoz. Např C-15 - C-21 od Mitasu nebo třeba C-02, a další. |
|
|