Jeli stejnou trasu jako my vloni. Podle mě je na tohle afrika perfektní - až na tu malou nádrž.
Hezký.
Ale je mi divná ta spotřeba. Tolik nežrala ani 950SE
Upravil TomasTT dne 09-06-2016 15:37
Tomáš Kocanda
touratech@touratech.cz www.touratech.cz
V tom testu je zajímavé video o rozebrání kapotáže
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qc1SOR4hJ48&feature=youtu.be[/youtube]
link: https://www.youtu...e=youtu.be
Upravil Jirik dne 09-06-2016 10:07
Po půl roce čekání dorazily dneska bez varování všechny objednané sady přídavných světel - 2x mlhovka i mlhovka+dálkové...
Zítra jednu namontujeme na naší demo motorku.
''
Tomáš Kocanda
Pěkný...ale samozřejmě s tím jezdíš jen mimo silnici neb jak všichni z manuálu pomahačů víme tak umístění světel s krytkami nejsou způsobilé provozu na silničních komunikacích
------------------------------------------
Kač Kač 950 2004 - už je pryč
Kač Kač 690 2009
pochopitelně - bylo to vyfocené na soukromém pozemku mimo veřejné komunikace
Nicméně osobně volím radši možnost že mě někde někdo zastaví a bude chtít mřížku nebo plast sundat (což se mi před mnoha lety stalo v Rakousku) než že mi rozbije světlo větev (zkušenost z 1200GS) nebo šutr od motorky vpředu na obyčejné polní cestě. Na silnici to fakt je asi relativně malá pravděpodobnost... Tomáš Kocanda
Myslím že přídavné světlomety nesmí být na silnici ať s mřížkou nebo bez. Je to pro šťouravé policisty lehce rozeznatelná úprava.
Ta nová afrika svítí s originál světly dobře i bez přídavných světel, ne?
dawka napsal:
Myslím že přídavné světlomety nesmí být na silnici ať s mřížkou nebo bez. Je to pro šťouravé policisty lehce rozeznatelná úprava.
Ta nová afrika svítí s originál světly dobře i bez přídavných světel, ne?
Nesmysl. Přídavný světla jsou naprosto v pohodě, pokud mají homologace. Což tyhle mají - pochopitelně bez mřížek.
Afrika svítí dobře ale mezi motorkou a jasnou světelnou stopou na cestě je tmavá mezera. Když jedeš pomalu třeba po obvyčejný polní cestě, tak nevidíš do čeho jedeš. Mlhovka to perfektně řeší a osvětluje i víc do stran. Přídavná dálka je asi zbytečná ale kdo někdy zažil jaké to je jet s motorkou, které nefungují světla, tak ví, proč mít alespoň jedno nezávislé světlo. My jsme takhle jeli 3 týdny v maroku - kamarádovi se něco vypálilo v elektrice a celý trip jel jen s přídavným xenonem. Obě klasický světla byly nefunkční. Většina lidí, kteří kupují přídavný světla je ale bere z toho nejpraktičtějšího důvodu - chějí být víc vidět na silnici, prostě motorka s rozsvíceným dalším světlem je vidět víc.
Tomáš Kocanda
me by zajimalo co udelaj ty padaky bud od TT nebo od hondy, jestli to nepomacka kapoty pri padu, mam na xl600v podobnej system od RDmoto a vetsinou kdyz s tim svihnu trosku ostrejs tak je videt primacknuti na jedny stane.. a co sem zatim videl na advrideru, tak plasty na africe sou reseny docela chatrne
Už s tím lidi padali ale zatím asi žádný zásadně větší pády. Ale viděl jsem padáky H-B po pádu prý v 15km/h a chladič zničenej. Padák se vpředu rozpojil (nemají levou a pravou polovinu sešroubovanou ale jen zasunutý do sebe) a otočil se tak o 30° dovnitř do motorky.
Snažím se to tak půl roku sledovat a ještě u žádného výrobce jsem neviděl, že by měl upevnění přímo na krku řízení jako to máme my. Všichni používají ty dvě díry v plechu pod světlem.
''
Tomáš Kocanda
tomasTT tak to reseni od touratechu vypada suprove.. je videt ze nad tim nekdo fakt premejslel a chytli to i uprosted pred svetlama k ramu, tam se to hejbe nejvic.. tuhle rozlamanou afriku sem prave videl na advrideru a presne kvuli tomu rozpojeni sem se na to ptal.. o spoji v krku rizeni sem u vaseho reseni nevedel (y)
Díky za práci s hledáním ... teda nevypadá to nějak drasticky, jestli to přišlo o chladič. To moje 20 let stará vrána tipuju dostává větší rány pravidelněji a přitom se maximálně ulomí blinkr nebo zrcátko, ale tomu se asi říká ten vývoj..
Tomas_7 napsal:
Díky za práci s hledáním ... teda nevypadá to nějak drasticky, jestli to přišlo o chladič. To moje 20 let stará vrána tipuju dostává větší rány pravidelněji a přitom se maximálně ulomí blinkr nebo zrcátko, ale tomu se asi říká ten vývoj..
Podle mě se to jen pohnulo a prostě to někde vyteklo - protože ho táhli domů.
Plasty se asi prohnuly a vrátily ale není vidět jestli je chladič trvale poškozený.
Každopádně to uchycení dole pod světlem na tenké destičce s dírama je nanic, to by mohlo teoreticky držet nějaký kryt světel nebo tak ale montovat na to padák nemá moc efekt.
Tomáš Kocanda