Otevřu Cenduro.Dakar.Otevřu Baworak.Dakar.Otevřu televizu.Dakar.Otevřu rádio.Dakar.Už se bojím otevřít ledničku.Proboha co na tom všichni vidí.Vždyť to není o motorismu ani o sportu.Peníze.Peníze.Peníze.
Ja sa snáď zasa ožeru....
Vlastimile, musíš to přetrpět. Však to bude už jen "pár" dní...
Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít..."
(Mark Twain)
Paulo “Speedy“ Gonçalves zahynul v 7. etapě Dakaru 2020
Byl to jeden z nejzkušenějších závodníků ve startovním poli. V roce 2015 dojel na Dakaru druhý za legendárním Marcem Comou, čtyřikrát byl v první desítce, letos jel svůj třináctý Dakar.
Z pohledu závodníků se mu ale směr, kterým věhlasná rallye kráčí, rozhodně nelíbí. "Nejhorší, nejnudnější a nejrychlejší tratě, co kdy na Dakaru byly," konstatoval přesvědčeně. Svůj názor doprovodil i vzpomínkou na debatu s Laiou Sanzovou, mnohonásobnou vítězkou soutěže motorkářek. "Den po Goncalvesově smrti si ke mně sedla při večeři a řekla, že asi skončí kariéru, že prostě nemá na to, jet po rovině na plný plyn a čekat, až přijde nějaký hup. Je to i podle ní prostě špatně,"
...zjistil jsem, že mnoho lidí neví (i já se to dozvěděl později), že letošní Dakar má dva mrtvé. Prvním byl Paulo “Speedy“ Gonçalves, který tragicky havaroval v sedmé etapě. I druhou obětí se stal motorkář.
Vypočuj si celý príbeh Štefana Svitka na Rallye Dakar
Prinášame ti 55-minútovú nahrávku rozhovoru so Števom po Rallye Dakar 2020, v ktorej sa dozvieš oveľa viac ako len o uplynulom ročníku najslávnejšej rely sveta.